LSK:s matchvinnare var inte ordinarie straffskytt

Efter sju matchers vinsttorka är Ljungskile åter ett vinnande lag.
Högerbacken Richard Jansson blev matchhjälte när han sänkte AIK på straff i den 91:a minuten.
-Oerhört skönt, säger Richard efter 2-1 hemma mot AIK.

Den höll på att bli ett rejält spöke, Ljungskiles rad utan vinst i Allsvenskan. Efter ett par snöpliga förluster på slutet var det nu hemmalagets tur att ta en seger i matchens absoluta slutskede. Annars talade det mesta för AIK när matchklockan tickade upp mot 90 minuter vid ställningen 1-1. Rikard Norling bytte in Bojan Djordjic och Saihou Jagne i jakten på ett segermål och stundtals var pressen riktigt hård mot Ljungskiles straffområde. Men istället för utdelning framåt kontraslog hemmalaget genom inhopparen Jörgen Wålemark som sprang sig helt fri. AIK:s målvakt Nicklas Bergh var tvungen att riva ner Wålemark och fram steg Richard Jansson som inte slagit en straff på sex år.

-Jag var bombsäker, ge mig bara bollen var min första tanke, säger en lycklig målskytt.

TT:Men du var knappast förstavalet som straffskytt?
-I vanliga fall är det David Leinar och Robert Johansson, men nu när ingen av dem var på planen var det Pascal (Kondaponi) som skulle tagit den. Men jag snackade med Pascal och han hade inga problem att släppa den till mig.

Stolt hemmatränare
Hemmalagets bästa spelare var Niklas Löfgren, forwarden som haft det tungt med målskyttet i år. Mot AIK såg det ut att fortsätta att gå troll i avsluten för Löfgren. I första halvlek missade han fyra bra chanser - och han erkänner att det kändes som ännu en dag när det är som förgjort att få in bollen.

Han tog snabb revansch i början av andra halvlek, på ett läge som inte gick att missa. Pascal Kondaponi drev upp bollen längs vänsterkanten, tog sig förbi Markus Jonsson och slog ett perfekt inlägg som bara var att stöta i mål.

-En fantastisk passning från Pascal, berömmer Niklas Löfgren sin anfallspartner.
AIK:s tränare Rikard Norling var dämpad på presskonferensen och pratade långsamt om hur snöpligt och surt det kändes för honom och laget.
-Vi har chanser att avgöra, och är givetvis besvikna över resultatet.
David Wilson, tränare i Ljungskile, var stolt över sitt lag.

-Att vi vinner över AIK visar hur vi fungerar som klubb och hur stark spelarnas moral är. Förra året när vi var ett topplag var allt lätt. Nu när vi förlorat mycket är det andra spelare man möter i omklädningsrummet. Det här var en seger för en grupp människor som står upp och som jag är väldigt stolt över.¼ 7/8

TT

Publicerad 2008-07-21 kl 22:51

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.