Lucic briljerade mot Dif: "En Teddy som i fornstora dagar"

Två gånger Denni Avdic bäddade för Elfsborgs seger med 3-1 (2-1) över Djurgården.
-Alltid kul att göra mål, säger han till TT.

Den långe boråsaren gick till väders efter drygt en kvart och nickade in Johan Karlssons precisa inlägg och det betydde 1-1. För Djurgården, som kom till Borås med offensiva ambitioner, hade fått en drömöppning och straff redan i fjärde minuten. Johan Oremo på vild flykt i högra straffområdeshörnan fastnade på målvakten Ante Covic utsträckta arm och ben och föll. Domarens tolkning var tveklös och Oremo slog själv in straffen och 0-1-målet.

-Vi kom från en medioker insats i Helsingborg och så fick vi ett baklängesmål direkt.
-Det var tufft, sade Magnus Haglund, Elfsborgstränaren.

Men Denni Avdic ville mycket den här kvällen.

Knorrat inlägg

I förlustmatchen mot Helsingborg byttes han in och gjorde boråsarnas enda mål. Nu, när James Keene vårdade en stukad vrist, satte Magnus Haglund in honom på topp direkt från start framför Elfsborgs bollskickliga femmannamittfältet och det blev succé.

-Vi fick en jobbig start, men vi vände och visade tecken på att Elfsborg nu är ett starkt lag, sade Denni Avdic.

Hans andra mål för kvällen kom i 38:e minuten. Den här gången var det Emir Bajrami som från andra kanten, den vänstra, som slog ett knorrat inlägg som Avdic tryckte in.

-Bägge inläggen var perfekta.
-Framför allt Bajramis, det var starkt av honom att se att jag sprang mot första stolpen, sade Denni Avdic, som är uppe i fyra mål hittills.
Martin Ericsson, som spelar på Avdics egentliga önskeposition, i nummer 10-rollen, fastställde sedan 3-1.

Filosoferade

Magnus Haglund filosoferade lite kring Elfsborgs uteblivna poäng under allsvenska upptakten, och andades tillförsikt:

-Det finns ingen anledning att fundera kring tabellen just nu.
-Vi ska nog få det här att rulla till något bra.
Mest nöjd var han att mittbacken Teddy Lucic kom tillbaka från start.

-Det var en Teddy som i fornstora dagar. Han såg mäktig ut, sade Haglund.
Teddy Lucic själv var, som alltid, tystlåtet ödmjuk:
-Det var en tuff start, fast det gick väl okej.
Djurgårdens Carlos Banda var nöjd med en sak.
Starten.
-Sedan bjöd vi in Elfsborg i matchen.

Djurgårdens målvakt Pa Dembo Touray skadade vänsterlåret och fick utgå redan i 18:e minuten.

TT

Publicerad 2010-04-15 kl 21:49

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.