Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lucka 9: Bajens tomtar och smällkarameller

Julen är som Hammarby. Granen är grön och snön är vit. Men det var inte många klappar på Söderstadion under 2009. Desto mer smällkarameller.

Fotbollskanalens lucka nummer nio öppnas av - klubben vars störste spelare genom tiderna fyller år på självaste julafton - "Nacka" Skoglunds Hammarby. Men när Hammarbys fans på julafton beger sig fram till Nacka-statyn på Katarina Bangata är saker inte som de ska. Och det är inte det faktum att det inte kommer att vara någon snö. Efter ett år som kan liknas den värsta snöyran tvingades laget i mångas hjärtan kliva ned en division.

Men allt började så bra. Emil Johansson dundrade in allsvenskans första mål mot guldfavoriten Elfsborg - och på vilket sätt han gjorde det. Hur än Tobias Hysén och Wanderson försökte kunde de aldrig göra ett tjusigare. Men sedan startade problemen - och det var inte Markus Strömbergssons fel...Charlie Davies stack, Chanko stack, sportchefen fick gå, trotjänaren fick gå, Tony Gustavsson fick gå, laget förlorade, ekonomin var usel, supportrarna hotade styrelsen, spelare stängdes av, domare dömde hit och dit och ordförande ställde krav och stack.

Nu startar Bajen om. Lagom till jul så sattes en ny plan. Nu får vi hoppas att Borgqvist och Blomqvist inte är några tomtar.

Och det går inte att undgå att hylla Johan Johansson. Hammarbysupprortern med det passande smeknamnet "Tomten" som gick bort strax innan förra julen.

Emil Johanssons drömmål Publikskandal när Hammarby föll Trelleborg skickar definitivt ur Hammarby ur allsvenskan Förre Hammarbyspelaren Hans Eskilsson sågar vd Anderssons avhopp "Tomten" före och efter guldmatchen mot Örgryte 2001.
Publicerad 2009-12-09 kl 15:29
Annons
Annons
Annons