Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lukic: Makolli är lite divig men det ska han få vara

Zoran Lukic ser en diva i 16-årige Trimi Makolli. Och en diva ska han få fortsätta att vara. Zorans förväntningar på Djurgårdens nya stjärnskott är stora.

- Han är en liten diva och det ska han få fortsätta att vara, säger Djurgårdens tränare Zoran Lukic till FotbollDirekt.se efter ännu ett Makolli-mål för Djurgården i går.

- Han är en småkaxig person men det är okej så länge det bottnar i en prestation. Det ska vi inte ta ur honom så länge han visar att han har täckning för det.

Trimi Makolli är född 1992 men har fått gott om utrymme i Djurgården under försäsongen.
Makolli gjorde mål redan i den första matchen mot Sirius och har sedan dess visat att han är en spelare som vågar vara i centrum. Makolli utmanar och vill våga göra saker på planen.
Så sent som i går målskytt igen när han räddade 1-1 till Djurgården fem minuter före slutet mot finska mästarna Inter.

- Det man imponeras av framförallt är hans mod. Det är framförallt hans mod att utmana som jag gillar mest. Han har en väldigt hög kapacitet och kan om 1-2 år vara en färdig U21-landslagsspelare.

- Han är långt i från färdig men kan ändå vara med och konkurrera om en plats i vår startelva redan den här säsongen, så bra är han.

Vad är viktigast för honom nu?

- Att vi ställer krav på honom, höga krav. Han har alla egenskaper för att bli en stor spelare. Han har ett starkt ego, teknik och fart.

Vad kommer du att vara på honom om mest?

- Att han fortfarande måste spetsa allt men framförallt måste han jobba med sin fysik, han måste bli starkare. Men med hans energi och vilja så tror jag inte att det kommer att bli några problem.

Publicerad 2009-03-15 kl 15:05
Annons
Annons
Annons