Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lukic vädrade faran: "Såg att det skulle gå åt helvete"

Zoran Lukic valde att hoppa av uppdraget som Djurgårdstränare och berättar nu om anledningen till varför han valde att lämna det sjunkande skeppet.

- När jag förstod att det här kommer att gå rakt åt helvetet, då ville jag inte medverka. Djurgården är en klubb jag älskar och som finns i mitt hjärta. Att sänka dem till den grad att de åker ut ville jag inte vara med om, säger han till GT.

Lukic togs till klubben inför säsongen av vännen Göran Aral och efter några skrala säsonger var det meningen att Lukic med hjälp av Andrée Jeglertz skulle få den gamla mästarklubben på fötter igen, inte minst genom en återgång till systemet 4-3-3.

Men det stod ganska snart klart att det fanns flera olika viljor och när Lukic kände att han inte fick genhör för sina idéer valde han att lämna sitt uppdrag.
- Det handlade om organisationen kring laget, träningsinnehållet och träningsmetodiken. Det finns olika falanger i klubben som drar hit och dit. Spelidéer hade aboslut ingenting med det att göra, förklarar han för tidningen.

Den gamle mästartränaren förklarar också att beslutet att lämna inte var helt lätt.
- Det var väldigt tungt. Jag är nog den ende i fotbollssverige som är tillräckligt stark för att ta ett sådant beslut. Men jag jobbar inte med någonting jag inte tror på eller i en organisation jag inte anser kommer att bli framgångsrik.

Publicerad 2009-09-07 kl 09:43
Annons
Annons
Annons