Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Lund petad - satt på läktaren i premiären: "Står inte bara med mössan i hand"

Allsvenskan

Marco Lund var utanför IFK Norrköpings premiärtrupp.
Nu förklarar Rikard Norling varför.
- Ju bättre spelare man har i truppen, ju svårare blir det, säger Peking-tränaren till NT.

Foto: Bildbyrån

Det var förra säsongen som IFK Norrköping värvade Marco Lund, 25, från Odense BK. Den danske mittbacken noterades för 26 matcher i allsvenskan i fjol, men den här säsongen har han fått sparsamt med speltid.

Peking har rustat med flera högkvalitativa, defensiva nyförvärv inför säsongen. Bland annat Filip Dagerstål och Godswill Ekpolo - vilket har ökat konkurrensen i truppen.

När Peking premiärspelade mot Varberg i söndags var Marco Lund utanför truppen. I stället fick unge mittbacken Theodore Rask en plats på bänken.

- Det handlar om att försöka få dom att inse att de är jäkligt duktiga och att vissa beslut ibland hänger ihop med balans på bänken. Hur man täcker upp för spelare, förklarar Rikard Norling för Norrköpings Tidningar.

ANNONS

- Får man ytterligare nyanser med de spelare man har på bänken? Kan de täcka upp på fler än en position? Det är mycket bitar som man väger in när man formerar bänken. Det är inte bara att man sätter ut startelvan, det är otroligt viktigt hur man sätter ihop bänken. Ju bättre spelare man har i truppen - ju svårare blir det.

Rikard Norling får frågan om 25-åringen är besviken över petningen.

- Så länge det finns en dialog och en process där man behandlar varandra med respekt så... det har hänt många gånger genom åren att spelare som känner att vi kanske ska inse att vi bör se till alternativ, om det är utlåning för att man ska höja upp sig eller annat, så har det vänt, säger Peking-tränaren till NT.

- Man har vridit på det och helt plötsligt så är man en startspelare. Det är det jag utgår ifrån. Marco är en fin kille som inte bara står med mössan i hand. Det finns krut i honom. Framför allt är han ett jäkla proffs som bidrar på träning varje dag med allt han kan för lagets skull.

ANNONS

Marco Lunds kontrakt med IFK Norrköping sträcker sig till slutet av säsongen 2024.

Publicerad 2022-04-07 kl 09:23

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto