Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lundberg: "Jag skrek skjut Flavio, skjut!"

Viktor Lundberg var med i upprinnelsen till Flavios förlösande segermål mot Trelleborg. Själv var han nervös att brasilianaren tog för lång tid på sig att avsluta.

- Jag skrek skjut, skjut, skjut!, säger Viktor Lundberg till FotbollDirekt.se angående Flavios segermål mot Trelleborg i 34:e minuten.

Det var Lundberg som inledde anfallet då han fick bollen strax framför straffområdet:
- Jag fick bollen, drev in och kände att jag hade ett ganska bra läge så jag sköt, skottet tog på Haynes och bollen studsade fri. Deras målvakt kom ut men Flavio hann före, gjorde tre gubbar och väntade, väntade och väntade innan han la in bollen. Sjukt snyggt, men det var olidligt att vänta på avslutet, det kom ju aldrig.

19-årige Lundberg fick göra sin fjärde allsvenska start i dag när han tog plats på AIK:s högermittfält. På sina 70 minuter hann han uträtta mycket och visade tränare Björn Wesström att han är mogen att axla ansvar under tung press.

- Jag kände mig pigg och kom in matchen bra. Jag utmanade min back bra och det kändes som att jag fick ett övertag på honom tidigt i matchen, säger Lundberg och berömmer hela laget för en stark insats:

- Vi gör en riktig krigarinsats. Vi stod upp bra och skapade en del lägen som gjorde att vi till slut kunde få in en boll. I slutet stod vi emot bra, de hade inte så farliga kvitteringslägen tycker jag.

Hur viktig är den här segern för ert självförtroende?

- Självklart otroligt viktigt. Om det hade blivit en torsk så hade vi försökt lägga det här bakom oss. Men med en seger så blir allt mycket lättare.

Har ni känt er pressade sedan förlusten mot Göteborg?
- Nej, det tycker jag inte. Vi har fortsatt som vanligt och försökt fixa vad som inte har fungerat så bra. Vi har försökt lägga bort det negativa.

Christian Hildén

Publicerad 2010-05-09 kl 21:47
Annons
Annons
Annons