POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
2v

Lundh om Tomasson till MFF: "Undrar om Jon Dahl är beredd att leda Malmö"

Foto: Bildbyrån

Malmö FF:s nye huvudtränare heter Jon Dahl Tomasson.
Ett överraskande val sett till danskens ringa erfarenhet som huvudtränare, menar Fotbollskanalens Olof Lundh.
- Tomasson kommer in i MFF i ett på ett sätt tufft läge, säger Lundh.

Jon Dahl Tomasson är ny huvudtränare för Malmö FF. Under söndagen presenterades den tidigare storspelaren, som närmast kommer från jobbet som assisterande förbundskapten för Danmarks herrlandslag.

Fotbollskanalens expert Olof Lundh kommenterar nyheten på följande sätt:

- Det är ju överraskande sett till hans ringa erfarenhet som huvudtränare. Han har tidigare bara gjort två halvår i olika klubbar som huvudtränare (nederländska Excelsior och Roda) där han fick sparken av den ena eftersom han inte lyckades. Samtidigt är det ju naturligt att Malmö lyssnar med Åge Hareide som man gjorde även när man rekryterade Uwe Rösler. Naturligtvis har Hareides ord vägt tungt eftersom han jobbat med Tomasson.

- Det finns ju någonting med att Malmö känner att man behöver en stark tränare, som Hareide var och som Rösler var. En stark, tydlig och bestämd tränare. Tomasson måste väl tagit till sig där av Hareide. Sen kan man ändå undra om Jon Dahl är beredd att leda ett Malmö som med skandinaviska mått mätt är en storklubb, med all den bevakning som gäller. Jon Dahl är inte känd i Danmark som den mest mediavänliga spelaren och tränaren. Att då komma till en klubb med ett rätt stort medialt tryck kan vara en extra utmaning.

Lundh menar att MFF-jobbet är attraktivt.

- Det är klart att det är ett attraktivt jobb. Inte bara med svenska mått mätt. Är man skandinav och har ambitioner att få fart på sin karriär måste det vara kanon att få ta över MFF.

- Tomasson kommer in i MFF i ett på ett sätt tufft läge. De tappar Rosenberg, som på något sätt varit en ledstjärna för hela föreningen. Det gör ju att det är en förening som man inte riktigt vet var den står. Han får möjlighet att sätta sin prägel. Sen blir det spännande att se vad de ska spela för fotboll. Vi har ju bilden i Sverige av att danskar mer vill ha en spelande fotboll. Tar han det vidare?

Publicerad 2020-01-05 kl 12:09
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå