POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Lundh: Sveriges bästa spelare är från Skåne

Allsvensk premiär - och fotbollskanalens krönikör Olof Lundh chattade med er läsare inför seriestarten.

Ari: Vad tror du om Jiloan Hamads chanser om att ta sig in i landslaget?
Olof Lundh: Med tanke på hur viktigt landslagets kantspelare är och hur konkurrensen ser ut bör han ha en möjlighet om han fortsätter att utvecklas och även håller en hög nivå under längre tid. Kanske måste han göra en Bajrami i höst och flytta, i varje fall om man ska tro på Zlatan och vad han tycker.

c.ronaldo: vem tror du vinner allsvenskan i år?
Olof Lundh: Här har du min vinnare och det finns länkar till alla allsvenska tips:
https://www.fotbollskanalen.se/1.2079226/2011/04/01/lundh_tippar_allsvenskan_elfsborg_blavitt_och_mff

Ibbe: Skåne eller 08 i år
Olof Lundh: Borås.

Jeppe: vad är roligast, Ekwall vs Lundh eller fotbollskanalen Europa?
Olof Lundh: Går inte att välja, vill även lägga till SUPER-LIVE. Däremot kommer jag att sakna Tipslördag. Det är roligt att komma ut på arenor i landet och göra fotboll där.

Greven: För att vinna skytteligan så krävs ju ej endast att göra mkt mål utan även att få stanna kvar i allsvenskan hela säsongen. Har du någon personlig favorit till titlen ?
Olof Lundh: Lasse Nilsson.

DIF: Varför måste ni ha ett så elakt aprilskämt? Blev skitförbannad först... :)
Olof Lundh: Vilket aprilskämt? Sånt kör inte vi med.

Niklas: Är det inte lite snålt att förbundet köpte sånt B-gräs till Råsunda att det pajade efter endast en match?
Olof Lundh: Haha.

Hagge: du har ju tippat GAIS ganska långt ner, har du ändrat din åsikt om hur det kommer gå för dom iår med tanke på deras nya värvningar?
Olof Lundh: Med tanke på de senaste dagarnas värvningar hade jag säkert satt laget högre, men glöm inte att Razak och Alvaro Santos inte är i stöt och Wanderson och Razak bara är klara för 19 matcher. Så det finns ingen garanti på framgång med de tre spelarna. Fast jag måste säga att det är starkt att få dit dem. Heja, heja grönsvart!

Dubblarn: Tjena Olof, Hur skulle du kort sammanfatta ÖSK's chanser till att upprepa förra säsongens fina resultat.
Olof Lundh: Måste till att börja säga att jag är oerhört imponerad av jobbet man gjort i Örebro, från ledningen med Frebran och Sjögren ner till Sixten Boström. Laget har kapacitet att hota i toppen och vara med bland de fyra bästa men jag tror det blir svårt av flera skäl: a) man ska spela i Europa, b) man har tappat en del bra spelare c) osäkerhet kring Sixten Boström d) förväntningarna och kraven är högre och det kan vara tufft att hantera.

olof: Tycker du att behrang safari Ska tillbaka till allsvenskan?
Olof Lundh: Varför det? Han sitter precis som många av sina landslagskollegor (Johan Elmander, Sebastian Larsson, Oscar Wendt, Mikael Antonsson) i ett guldläge med ett utgående kontrakt och en stabil tid i Basel bakom sig. Han hamnar säkert i Bundesliga och skriver ett kontrakt som gör honom ekonomiskt oberoende. Dessutom får han spela i en sportligt och publikt het liga i Europa. Allsvenskan kan inte jämföra sig med det.

Hallon69: vem tror du blir årets komet/ nykomling i årets as?
Olof Lundh: Simon Thern, Oscar Hiljemark.

Joaquin: Vilket lag skall vi se upp med iår? personligen säger jag syrianska
Olof Lundh: Tror att Syrianska kommer att starta bra men dippa sedan. Är osäker på anfallets kvalitet om man jämför med exempelvis Mjällby från i fjol.

Griger: Kan ni på fotbollskanalen se till att ert "fotbollskväll" sänds på nätet även för oss utomlands? För SVT gick det bra och borde även funka för er. Tacksam!
Olof Lundh: Vi får undersöka det.

Citrön: Hur kommer det att gå för Malmö i europa?
Olof Lundh: Omöjligt att säga innan man sett lottningen, men det är klart att man har hyfsade förutsättningar i och med att man har behållit truppen från i fjol. Sedan har ju Michel Platini gjort det lättare för mästarlag från mindre länder.

Joaquin: razak och alvaro flopp eller succe?
Olof Lundh: Osäker men jag tror att de kommer göra det bra.

Niklas: Vilket lag blir bästa Stockholms lag i år?
Olof Lundh: Djurgården har jag tippat. Sexa i allsvenskan.

Ibbe: Vad tycker du om Gerndt's chanser om att flytta ut i Europa ?
Olof Lundh: Sover Dolly Parton på rygg? Om han får vara skadefri så flyttar han till 1 juli.

UF: Tror du något av lagen MFF, HIF, ÖSK och IFE kommer lyckas ta sig ut i Europa i år (gruppspel EL/CL)? Det känns som trupperna där för en gångs skull är bland det bästa vi kan skicka ut.
Olof Lundh: Elfsborg går in sent och har erfarenheten från mycket spel i Europa så laget chanser är fina. Dessutom tror jag att HIF:s spel passar i Europa. MFF har truppen kvar och styrelsen säger att man ska behålla och satsa på CL-kval. Fast i alla lagens fall handlar det om lottning.

bb: vem är allsvenskans fulaste spelare. Nej inte i ansiktet. på planen
Olof Lundh: El Kabir i Mjällby. Tomas Zvirgzdauskas i Halmstad.

FG: Favorit spelare i allsvenskan?
Olof Lundh: Ett gäng: Gerndt, R Jönsson, A Svensson, Edman, Ivo P, D Andersson som mb, Seb Eriksson, M Mutumba, T Olsson, Kennedy I. Har säkert glömt en del.

Kalle 01: skulle du bli chockad ifall Örebro SK vann allsvenskan 2011 ?
Olof Lundh: Chockad är fel ord, jag hade blivit en aning överraskad.

Mannii: Vilken tränare har störst kompetens vad gäller lagbygge i Sverige?
Olof Lundh: Tom Prahl och Pelle Olsson.

Messi: Hur kommer Djurgården-Aik sluta?
Olof Lundh: 1-1

Mjällby: Olof! Om nu trelleborg-Malmö måste spelas i Malmö. Kan inte returmötet senare i år spelas i Trelleborg? Det är ju rättvisast!
Olof Lundh: Det fungerar inte så - det är inte MFF:s fel att Trelleborgs arena inte är spelbar. Däremot borde inte TFF få lägga sin match i Malmö när man möte Malmö, det är väl därför man har två reservarenor.

Pooler: Hur tror du att det går för M.Bangura i år?
Olof Lundh: Han kommer att fortsätta att göra det bra innan han blir såld i sommar.

Marco Mitrovic: Vad anser du om att svenska ungdomar blir ungdomsproffs?
Olof Lundh: Jag är inte övertygad. För mig känns den rätta vägen att spela seniorfotboll i en mindre klubb snarare än att gå till en akademi i antingen Sverige eller i utlandet. Hur många Goran Slavkovskis finns det inte på varje Sebastian Larsson?

Citrön: Vilken svensk arena är din favorit och hur många har du varit på?
Olof Lundh: Har varit på alla i allsvenskan utom nya Guldfågeln. Min favoritarena är Swedbank Stadion i Malmö som är överlägsen alla andra.

Erik: Hur stor chans har IF Norrköping att klara sig kvar?
Olof Lundh: För många tveksamma värvningar och jag tror inte att man hänger kvar. Tyvärr. För Norrköping är ett av få lag som verkligen hör till allsvenskan.

Niklas: Vart hamnar Gerndt i sommar?
Olof Lundh: Holland är mitt tips. Hans agent Per Jonsson vill inte att han går till Frankrike där det finns stort intresse. De fyra största ligorna är nog ett för stort steg. Kanske Groningen, Heerenveen som visat sig vara ett bra steg för många anfallare.

padrog: Tjabba lundh! hur tror du det kommer gå för Elm i Elfsborg? 10-15 mål kanske?
Olof Lundh: Jepp, jag tror att han och Lasse Nilsson blir en vass duo.

UF: Vem tror du blir ny tränare i MFF? Nej, du får inte säga Linderoth.
Olof Lundh: Varför får jag inte säga Linderoth? Han är ledig. Jag är osäker, jag tror att det finns flera olika strömmningar i Malmö FF och på ett sätt hoppas jag att man går utanför Sverige och hittar någon som kan bygga vidare på det man har. Holland eller Spanien eller Portugal? Kanske är José Morais sugen på att ta ett lag igen.

PQ: Vilka har Sveriges bästa fans?
Olof Lundh: Alla de stora lagen har bra klackar. MFF-klacken kan vara underbar i sina bästa stunder. Det häftigaste jag upplevt i Sverige har ofta varit Råsunda, Söderstadion eller i Malmö.

Alexander: Hur pass väl följer du sm slutspelet i hockey??
Olof Lundh: Inte särskilt. Jag läser kvällstidningarna varje dag och kollar nyhetssändningar så jag vet att Skellefteå möter Färjestad i final. Hajpen kring AIK var häftig. Jag har även koll på att Modo och Södertälje är på väg ur och Rögle och Växjö är på väg upp. Men det är sällan, eller i princip aldrig, som jag ser hockey på tv. jag missade inget när jag var yngre, nu är jag bara intresserad av fotboll.

Erik: tycker du att gerzic och gerndt borde ta steget ut i europa?
Olof Lundh: Fråga Zlatan och han säger ja. Jag håller med om det, de har gjort det bra i allsvenskan men kan behöva höja sig genom att ta ett steg till. Bättre att flytta på sommaren så man kan vara med en hel försäsong.

Robert här: Vilken tränare får kicken först? Om inte IFK Göteborg startar bra tror jag på Jonas Olsson
Olof Lundh: Inte omöjligt. Olssons och rehns kontrakt går ut i år och deras resultat har gått neråt. rehn lär sticka oavsett i och med petningen förra sommaren. Annars kan Alexander Axén, Janne Andersson och Syrianskas konstellation vara i fara.

Ossie: vad tycker du att Nilsson ska göra, Malmö vill ju inte släppa honom??
Olof Lundh: Fel av mig att döma honom, han ska göra vad han känner och göra rätt för sig. Framför allt borde han övertyga FCK att lasta upp tillräckligt med miljoner så MFF sitter nöjt.

Persson: Vem tror du blir Sveriges nästa superstjärna i klass med Henke, Ibra, (Källström)? Alltså storspelare i en storklubb.
Olof Lundh: John Guidetti kanske? Jag trodde på Rasmus Elm men det har tagit stopp. Ivo Pekalski kanske?
Tyvärr kan jag inte riktigt se någon motsvarighet till Zlatan och Kim, även om han är en bra bit efter Zlatan och Henke och Ljungberg när de var som störst.

Marbles: Har du en förklaring till varför Uppsala som är Sveriges 4:e stad "aldrig" haft ett fotbollslag i högsta serien? Dessutom borde de ha tillströmning av fotbollsspelande studenter...
Olof Lundh: Kan Uppsala för dåligt. Bandy och basket har väl snott talangerna och sedan flyttar väl vassa spelare till Stockholm. det är samma sak i Lund som jag kommer i från och där är det handboll som äger.

jeppe: vilken är den bästa kommentatorn?? :D
Olof Lundh: Känslig fråga...men det är klart att både Granqvist och Hussfelt är bra, men jag gillar även Perlskog och Strömblad. Det beror lite på vilken sport och vilken liga som gäller.

Alexander: om du skulle få göra en lång intervju med valfri fotbollspelare i världen, vem skulle du ta då?
Olof Lundh: Wayne Rooney. Det finns mycket att fråga om, jag kan hans karriär bra och han ger väldigt få intervjuer.

chrille: Vilket lag är bäst, Barca B eller IFK Göteborg? Jag tror Barca B men min enögda kompis tror på IFK.
Olof Lundh: Barca B vinner 6 av 10 matcher, eller möjligen 7 av 10.

Petter: Vad gör Allsvenskan sämre än tex danska ligan?
Olof Lundh: Många saker, de främsta är att man kan rekrytera både utländska och danska spelare som vänder hem med en låg skatt och ingen arbetsgivaravgift och sedan har man ingen hockey att konkurrera med. Lägg till att man har ett gynnsammare klimat, är öppnare för bolagisering och att man fått till två stora klubbar i form av FCK och Bröndby som utvecklat mycket kring arenorna. Ett ytterligare skäl är att man är öppnare för att sälja spelare än vad svenska klubbar är, det är inte så mycket snack om moral och klubbkänsla utan man vet sin plats i näringskedjan och anpassar sig til det.

Alexander: Skulle du vilja att Zlatan ändrade sig angående avlutningen på sin karriär och spelade ett år eller två i malmö efter Milan, eller ska han avsluta på topp?
Olof Lundh: Henrik Larsson lyfta allsvenskan och jag ser gärna att Fredrik Ljungberg och Zlatan Ibrahimovic gör likadant. Sedan förstår jag om de inte vill eller har kraft till det.

Pierre: Tycker du GAIS har värvat smart i år? Eller korkat och kortsiktigt?
Olof Lundh: Smart.

Jocke: Att derbyt skulle flyttas till söderstadion är väl ändå årets april skämt eller vad säger du Lundh?
Olof Lundh: Inga kommentarer.

Petter: Vem anser du vara kunnigast av dina kollegor i FK Europa? Och inget diplomatsvar.
Olof Lundh: Beror ju på vad vi snackar. Ingen slår Hussfelt i italiensk fotboll och han har även bäst koll när det gäller laguppställningar över alla ligor. I Spanien har Kåmark en grym koll.

Petter: Vilken allsvensk tränare anser du är bäst respektive sämst för jobbet?
Olof Lundh: Om jag hade en klubb så hade jag satsat på Tom Prahl.

Kristoffer: Tror du detta med tränarbyte spekulationerna kommer vara problem inom truppen för Malmö nu inledningsvis och fortsättningen?
Olof Lundh: Det är jag övertygad om.

Viktor: hur stor chans tror du MFF har att vinna igen?
Olof Lundh: Jag har tippat MFF tvåa och det är klart att man har chans, men jag tror att det blir svårt sett till att man ska ut i Europa och därmed ska kämpa på två fronter.

Pierre: Wanderson, Santos och Razak måste ju vara allsvenskans gyllene triangel... Eller?
Olof Lundh: Kanske det, eller Bermuda-triangeln?

Pooler: Vilka lag tror du går upp ifrån Superettan? /// David Homberg
Olof Lundh: Står mellan Sundsvall, Landskrona, Hammarby, BP och Assyriska. Åtvid är en outsider.

Brynolf: Är det en slump att Sveriges bästa spelare genom tiderna (de flesta) kommer från Skåne?
Olof Lundh: Nej. Klimat, tradition ger det.

Petter: Vilket av lagen är du mest orolig över att ha missbedömt i din allsvenska tippning?
Olof Lundh: Alla.

jeppe: När ska du kommentera förresten och vilken match? var det inte någon grupp på facebook som skulle få tillräckligt med medlemmar och du skulle kommentera? :D
Olof Lundh: Jo, jag skulle gjort det i morgon men det blir inte så. Hinner helt enkelt inte. Förhoppningvis blir det 7 maj.

Marbles: I snart sagt alla andra länder är det ett fåtal lag som dominerar serien år efter år (FCK i Danmark, Rosenborg i Norge o s v). I Sverige är det alltid ett nytt lag som vinner, och inget lag blir dominant. Är detta bra eller dåligt för svensk fotboll?
Olof Lundh: De som vill ha framgångar i Europa tror att det är dåligt, och de har rätt. Jag gillar ju allsvenskan som den är med spänning och drag snarare än en skotsk motsvarighet.

Alexander: Hur många alssvenska matcher planerar du att se live i år? Blir det en per omgång?
Olof Lundh: Vore kanon om det blir så.

Olof Lundh: Tack för mig!

Daniel: Tror du någonsin att en svensk klubb kommer att kunna vinna något ute i Europa igen ?
Olof Lundh: Nej, inte i min livstid.

Publicerad 2011-04-01 kl 13:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå