Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lundh tippar allsvenskan: AIK

AIK:s placering: 4

Vad kommer att göra fansen glada?
Norra stå har sina favoriter i Kenny Pavey, Bojan Djordjic och Martin Mutumba. Spelare som är beredda att göra allt, och lite till, för AIK.

Vad kommer att göra fansen besvikna?
Att det inte blir något AIK-guld 2LAX10.

Vilken spelare är intressant för utländska klubbar?
Jorge Ortiz
är en spelare som AIK kan vilja sälja för att tjäna stålar. Även Martin Mutumba kan vara aktuell, om han blir mer av en poängspelare. Och Dulee Johnson lär ju vara sugen på en flytt, om nu inte kvällstidningarna fäller honom igen…

Vad behöver ledningen leta efter i sommar?
En ny Sebastián Eguren. Villarreal-lånet, som i sin tur erättar Ivan Obolo, är inte kvar efter VM och missar Champions League-kvalet. Sedan kan det visa att det finns hål efter Hooiveld och Örlund.

Hur säkert sitter tränaren?
En retorisk fråga. Mikael Stahre är i dagsläget fastgjuten i Råsundas läktare.

Hur går det för laget?
Regerande mästargänget har tappat Daniel Örlund, Markus Jonsson, Jos Hooiveld och Ivan Obolo och de var helt avgörande guldpjäser under 2009. Visst, Sebastián Eguren är en vass ersättare men är ju bara på plats fram till VM och utan den saknade kvartetten är AIK ett sämre lag och resten av ersättarna är inte av samma kvalitet. Ändå inget snack om att Solna-lagets förstaelva håller allsvensk toppklass och att man kommer att utmana om en plats på prispallen. Det är förvisso en fördel för AIK att få tror på klubben men det räcker inte – glöm inte att CL-kvalet också stör – och därför blir det ”bara” en 4:e plats.

Publicerad 2010-03-13 kl 11:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons