Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lundh tippar allsvenskan: Helsingborg

Helsingborgs placering: 9

Vad kommer att göra fansen glada?
Marcus Lantz ”jag-tar-inga-fångar”-inställning.

Vad kommer att göra fansen besvikna?
Att det inte blir någon toppstrid alls, värvningarna till trots. Erik Edmans skadeproblem gör också att han inte är samma spelare som HIF-fansen minns från landslaget.

Vilken spelare är intressant för proffsklubbarna?
Rasmus Jönsson och Joel Ekstrand drar flest scouter till Olympia. Bägge kan få erbjudande om de briljerar.

Vad behöver ledningen leta efter i sommar?
En anfallare, eller två. Henrik Larsson går aldrig att ersätta, men det är för tunt med bara 20-årige Rasmus Jönsson som ankare i frontlinjen. Erik Sundin missar för mycket.

Hur säkert sitter tränaren?
HIF har inte råd att byta ut managern Conny Karlsson även om resultaten skulle utebli. Så svag är klubbens ekonomi. Tålamodet på Olympia är inte stort och om det går trögt för HIF kommer Karlsson att få känna av missnöjet men han lär bli kvar oavsett.

Hur går det för laget?
En aning svårbedömt lag där förstaelvan håller hög klass till åtta-nio elftedelar men där bristen på anfallskomplement till Jönsson, en osäker Pär Hansson och en svag bänk gör att det blir svårt att hävda sig på allvar över 30 matcher. Visst kan man slå de flesta lag och både Mattias Lindström och Ardian Gashi är bra värvningar men det räcker inte mer än till mitten. Okej för att Conny Karlsson emellanåt gjort resultat, men det är inte en modern tränare som satsar ungt, vilket HIF nog behövt. Det blir bara en 9:e plats.

Publicerad 2010-03-11 kl 15:48
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons