Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lundh tippar allsvenskan: Malmö FF

Malmö FF:s placering: 6

Vad kommer att göra fansen glada?
Guillermo Molins offensiva räder på kanten som kommer att ligga bakom många MFF-mål.

Vad kommer att göra fansen besvikna?
Att vd:n Pelle Svenssons utspel om att man ska vinna SM-guld och snitta 18 000 åskådare inte blir verklighet. Utan snarare kommer att lägga en extra börda på truppen.

Vilken spelare är intressant för utländska klubbar?
Alldeles för många sett ur MFF:s perspektiv: Molins, Larsson, Ofere, Sudic, Ricardinho när han är frisk, Hamad och så vidare neråt i j-lagen. MFF är en imponerande leverantör av spelare.

Vad behöver ledningen leta efter i sommar?
MFF behöver redan nu en mittback och det är något man måsta ha ögonen på. Sedan kanske Larsson eller Molins försvinner och de måste ersättas.

Hur säkert sitter tränaren?
Roland Nilsson har ingen lätt uppgift. Efter två mediokra säsonger måste det till en radikal förbättring 2010, annars är hans tid över i klubben. Tålamodet är på upphällningen runt Malmö FF. Inte så att det måste bli guld i år men fansen måste känna att man är med i toppen och att det kommer mer.

Hur går det för laget?
Två år i rad har MFF spurtat på hösten efter att ha fått fart på målskyttet först då. I år säger tränaren Rolle Nilsson att det ser bättre ut eftersom man har kvar det offensiva manskapet. Visst det är säkert sant, samtidigt tvingas han kasta om i backlinjen och Daniel Andersson där innebär ett tapp på mittfältet – och en osäkerhet i backlinjen. Är inte heller övertygad om Robert Åhman-Perssons storhet. Men Wilton Figueiredo kan inte vara så blek ännu en säsong och med honom på mittfältet ihop med Molins bakom Larsson/Ofere och Mehmeti som joker så blir det en bättre offensiv. Det blir bättre än i fjol men inte mycket och MFF landar på 6:e plats.

Publicerad 2010-03-11 kl 15:47
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons