Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

LUNDHS PODCAST: Anders Carlsson försäljningen av Zlatan: "Han blev blåst av MFF"

Zlatan Ibrahimovic blev Sveriges dyraste spelare någonsin när han gick till Ajax från Malmö FF. Spelaragenten Anders Carlsson tycker dock att Ibrahimovic själv blev lurad i förhandlingen om sitt egna kontrakt.
- Han skulle ha minst dubbelt upp, säger Anders Carlsson.

Anders Carlsson är en av Sveriges största agenter genom tiderna och har bland annat haft Zlatan Ibrahimovics och John Guidettis som klienter. I podcasten "Lundh" har Olof Lundh träffat Anders Carlsson nere i Rio de Janeiro.

Drygt 80 miljoner kronor fick Malmö FF av Ajax när Sveriges största spelare någonsin, Zlatan Ibrahimovic, gick till Ajax som 19-åring. Bra klirr i kassan för Malmö FF och Hasse Borg, inte lika bra klirr i Ibrahimovics egna kassa. Lönen var dålig i jämförelse med den stora övergångssumman.

Förstår du Zlatans besvikelse på Hasse Borg?
- Jag förstår det absolut. Om man hade förhandlat om ett kontrakt som en agent så skulle det ju vara minst dubbelt upp, säger Anders Carlsson. Slår du det över två eller tre år så är det ju många miljoner vi pratar om.

Efter fadäsen med Ajax-övergången blev Andreas Carlsson agent för Zlatan Ibrahimovic. Han var bland annat agent för Ibrahimovic vid den uppmärksammade "festnatten" på SpyBar, som tidningen Aftonbladet skrev om, detta ledde till att Zlatan Ibrahimovic stämde tidningen och startade sin berömda bojkott av tidningen. Man vann fallet i domstolen och Aftonbladet blev tilldömd att betala multum.
- Det tycker jag var rimligt. Det som de ställde till med måste ha ett pris, det tycker jag är klart rimligt. Det finns inte något mediabolag som har betalat de summorna till någon annan idrottsman i Sveriges historia. Enorma pengar, säger Anders Carlsson.

Publicerad 2014-07-14 kl 06:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons