Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

LUNDHS PODCAST: "Fotbollsgalan blev helt fel"

I podcasten "Lundh" får du i veckans avsnitt höra första intervjun med SvFF:s nye Generalsekreterare Håkan Sjöstrand - som ger sin syn på den kritiserade fotbollsgalan.
–  Det måste man kunna stå för och säga att det inte blev bra, säger han.

Håkan Sjöstrand är svensk fotbolls nyaste makthavare. Sjöström som för tre veckor sedan blev anställd som ny generalsekreterare är nu den högsta tjänstemannen inom svensk fotboll. Framför honom väntar en rad med stora utmaningar.

En av dessa utmaningar är att få i ordning på fotbollsgalan som årligen blir kritiserad för att diskriminera damspelarna. I år togs det felaktiga beslutet att ta bort en hyllning till Therese Sjögran och förra året var det Anders Svenssons bil som blev det stora diskussionsämnet.

– Det var helt fel. Man måste kunna stå för att det och säga att det inte blev bra. Sen gäller det att han något slags lärande kring dem felen som begås, säger Håkan Sjöstrand.

Nu senast var det vi på fyran som tog ett felaktigt beslut och släckte en inplanerad hyllning till Therese Sjögran. Sedan blev det mycket diskussion kring att herrlandslaget tågade in till Rocky och att damlandslaget redan satt ner. Vad är det som hänger kvar att det kan gå så fel när det gäller kvinnor vs män?

Som betraktare så kan man se ett slags mönster fast det är två helt isolerade misstag som kanske inte är beroende av varandra. Min uppgift nu är att utvärdera det här grundligt, för ska vi ha dessa galor så måste vi se till att det blir en positiv uppfattning. Sen utifrån det så får vi bestämma vägen fram. Någonstans så är min framruta större än min bakspegeln men man måste ha någon slags självrannsakan.

Hur ser du på förbundets självrannsakan?

– Jag har alltid tyckt att förbundet är någonting positivt med allt som är runt omkring med landslagen och så vidare. När jag tidigare i mitt yrkesliv där jag haft kontakt med förbundet har jag känt ett otroligt bra gensvar och dialog.
– Men när det gäller fotbollsgalan så går det att göra bättre, och det behövs också göras bättre.

Publicerad 2014-12-09 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons