Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

LUNDHS PODCAST: Haddad om dubbellivet med kriminalitet och droger

Andreas Haddad har skrivit en bok om sitt liv som skadedrabbad fotbollsspelare - och som kriminell. I sin första intervju berättar han i podcasten "Lundh"om sin historia med framgångar, skador, droger och kriminalitet - och hoppas att han kan hjälpa andra som hanmnat snett.

Andreas Haddad var nyligen med och spelade upp Hammarby i allsvenskan och i dagarna släpper han boken "Helvetet Tur och Retur" som skildrar hur han efter ett besked om att karriären var över glider in i en värld av kriminalitet och droger. I podcasten "Lundh" berättar han om karriären, skadorna, hur han hamnade i kriminalitet - och hur han tog sig ur den.

Haddad berättar i "Lundh" om hur han skadad och pank började leta efter ett sätt att få in pengar.

- Det började med att jag inte ens hade råd med en kaffe. Jag hade ingen identitet, vem är jag? Jag kände mig inte som fotbollsspelare längre. Då började jag hitta lösningar för att få in pengar. Att jobba på McDonalds det fanns inte i mina tankar just då. Jag ångrar idag att det inte var så - men jag bestämde mig för att börja med det här...jag kan inte gå in exakt på vad jag gjorde, säger Haddad i "Lundh"

Det är ett slags bedrägerier?

- Ja, det kan man säga. En massa "smarta" lösningar där jag försökte skaffa pengar och det fick mig att klara mig månad för månad.

Undrade inte folk var pengarna kom från?
- Jag hade inte berättat att jag var pank.

Haddad berättar att det till en början röde sig om 15 000 kronor i månaden - men att det sedan accelererar och blir större och större.

- Jag tyckte att det var smågrejer, jag inbillade mig att det inte var allvarligt. Men plötsligt sitter jag med en av de främsta i undre världen och vi startar ett samarbete - och sakta blev det värre. Jag visste att det var fel. Jag kunde komma hem efter att ha firat en kupp, påtänd, och där ligger min fru helt oskyldig. Då försöker man bygga upp en bild av att det inte är så farligt det man gör.

I boken ger Andreas Haddad en bild av att hans tyckte att hans bedrägerier bara drabbade stora företag, och att hans brott inte har några offer, något han nu inser inte stämde.

- Det är klart att det finns offer, men det var så jag tänkte då. Det finns inget jag kans äga.. Jag vill be alla som drabbats om ursäkt – men då var det som att jag tog från några stora företag som inte skulle märka om några tusenlappar försvann.

Haddad stod på gränsen till att ge sig in i ännu grövre kriminalitet där ett guldrån var planerat, men han hoppade av när han till slut hittade en väg ut ur kriminaliteten.

- Jag lämnade kriminaliteten samma dag som min son föddes, samma dag som jag skulle göra det största rånet i min kriminella bana.

Hör hela intervjun med Andreas Haddad i podcasten "Lundh"

Publicerad 2014-12-01 kl 06:15

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER