Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lundhs podcast: Henrik Larsson om fortsättning i FFF – och om mötet med Celtic

I podcasten ”Lundh” berättar Henrik Larsson om hur han ser på sin fortsatta tränarkarriär – och avslöjar hur nära han var Celtic i somras.

- Ägaren och ordföranden var här – men jag valde att stanna i Falkenberg, säger han.

Efter en blygsam start på tränarkarriären i Landskrona BoIS stod Henrik Larsson för en i det närmaste bragdartad säsong med allsvenska nykomlingen och debutanten Falkenberg som klarade sig kvar i allsvenskan trots att de tappat såväl sin bästa målskytt som framspelare.

- Vi gjorde det tillsammans, säger han och framhåller spelarna.

- Vi trodde på det och visade det på planen

Nu har Larssons kontrakt går ut och inom kort väntar besked om han fortsätter i klubben över nästa säsong.

- Nu känner jag att vi har gjort något vi visste skulle bli tufft på förhand. Nu känner jag lite tomhet i kroppen – en kraftlöshet. Jag är trött mentalt och fysiskt, säger han om känslan efter att ha säkrat det allsvenska kontraktet, och frågan är alltså om det blir en fortsättning.

- Vi kommer att sätta oss ner så får vi se vad som händer, säger Larsson som inte känner sig het på tränarmarknaden – men medger att det finns intresse från andra klubbar. Men någon kontakt med IFK Göteborg har det inte funnits, enligt honom själv.

Det var dock nära att det inte hade blivit Falkenberg överhuvudtaget. I somras lämnade Neil Lennon posten som tränare för skotska giganten Celtic där Henrik Larsson har legendarstatus – och den forne målkungen kunde tagit över klubben.

- Celtics ägare och ordförande var här. Det första jag gjorde var att förklara för Falkenberg att jag ville ha ett möte med Celtic, för jag har lärt mig att man alltid ska lyssna på vad folk ska säga – men till slut så valde jag att stanna kvar i Falkenberg.

Hur svårt var det att tacka nej till Celtic?

- Klart det var svårt, men allt handlar om tajming.

I podcasten ”Lundh” berättar han dessutom om vilka tränare han har lärt sig mest av, hur han ser på John Guidettis framfart i sin förra klubb Celtic och hur han känner för Lars Lagerbäcks monumentala succé som förbundskapten för Island.

Publicerad 2014-11-10 kl 06:05
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons