Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

LUNDHS PODCAST: Jansson om Malmö FF: ”De kommer definitivt dra loket framåt”

Malmö FF har etablerat sig som en stormakt inom svensk fotboll de senaste två åren.
Helsingborgs förre sportchef Jesper Jansson menar att klubbens framgångar kommer betyda mycket.
-Det kommer lyfta svensk fotboll i stort, säger Jansson i podcasten ”Lundh”.

I takt med höstens framgångar med bland annat CL-spel och ytterligare ett SM-guld, har Malmö FF allt mer etablerat sig som dominanterna inom svensk fotboll. Jesper Jansson tror att klubben kommer ligga i toppen ett bra tag till och att de har ett försprång, men att det även kommer gynna de övriga klubbarna i Allsvenskan.

-Jag tror definitivt att de kommer vara med där och dra loket, även till de andra lagen i Allsvenskan. Det kommer lyfta svensk fotboll i stort men det är klart att de har försprång, säger den förre sportchefen.

Malmö FF har å andra sidan fått kritik, för att miljonintäkterna från Champions League enbart har gått till klubbens verksamhet och att pengarna har gett en liten effekt åt svensk fotboll i stort. Jansson menar dock att klubbens framgångar snarare bara kan gynna situationen.

-Det blir nog definitivt en effekt. Malmö har nog bestämt en linje som de kommer hålla fast vid. De har insett hur viktiga deras framgångar är för svensk fotboll. Exempelvis har de fokuserat på satsningen på U21-landslagsmän och den linjen har de kört. Förr eller senare kommer det generera en del till övriga klubbar, säger Jansson i podcasten "Lundh".

Publicerad 2015-02-03 kl 10:52

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER