Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

LUNDHS PODCAST: Nordin Gerzic: "Hade varit kriminell utan fotbollen"

Nordin Gerzic är veckans gäst i podden "Lundh".

I avsnittet berättar han om allt från relationen med IFK Göteborg, spelmissbruket och fotbollens betydelse i hans liv.

– Utan den hade jag förmodligen varit kriminell, berättar han.

Nordin Gerzic, 30, har varit en allsvensk profil sedan genombrottet. Som veckans gäst i podden "Lundh", med Olof Lundh, berättar han om den berg-och-dalbana som har varit hans liv. Bland annat delar han med sig om spelmissbruket som prydde tidningarns rubriker i somras.

Men också om tiden då han, som tonårstalang, tappade lusten och slutade helt med fotbollen. Han tror själv att han hade hamnat i kriminalitet.

– Utan fotbollen hade jag förmodligen varit kriminell. Det var så det var där jag växte upp, säger han och förklarar vidare:

– Det är klart att jag har snott grejer när jag var yngre. Men jag har adrig varit med om något grovt kiriminellt. Men jag umgicks varje dag med folk som var det.

Är det den enda karriärvägen du hade sett bredvid fotbollen?

– Ja, det skulle jag kunna säga. Men man kan aldrig säga att man säkert hade blivit det. Jag var aldrig någon idiot. Jag var nog för snäll för att bli riktigt grovt kriminell, men jag tror inte jag hade haft något val.

– Jag ska inte skylla på fotbollen, men den förstörde skolan. I gymnasiet tränade man morgon och eftermiddag, och gick en timme i skolan.Jag gick hotell-restaurang-linjen i två år, men fick sluta trean på grund av frånvaro. Jag har haft ett sommarjobb. Då gick jag runt med sticka och plockade skräp.

Publicerad 2014-11-03 kl 06:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons