Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

LUNDHS PODCAST: "Obehagligt för en tänkande humanist"

Foto: Scanpix

Fotbollen är en bastuklubb som bara styrs av män, tycker SFSU:s Tony Ernst som är gäst i veckans ”Lundh”. Där berättar ordföranden hur han tror man ska arbeta med att komma tillrätta med sexismen inom fotbollen.

Veckans gäst i podcasten "Lundh" är Tony Ernst, ordförande i SFSU (Svenska Fotbollssupporterunionen). Där pratar han och Olof Lundh om sexismen inom fotbollen och hur man måste arbeta för att komma tillrätta med problemen.
– Jag älskar ju min förening, men klart att de här är en bastuklubb med män som bestämmer hela vägen ner. Mycket där känns obehagligt och främmande för en tänkande humanist.

Han berättar om hur det förr i tiden fanns mycket rasism på den svenska läktaren, men hur man genom hårt arbete kom över problemet. Något som man måste ta efter för att få bort sexismen.
– Tror inte att det är lönt med en integrationsminister som säger att nu måste ni sluta skrika det här på läktaren, så att det ser fint. Det löser inga problem. Sexismen är grundmurad i fotbollen och fast. Det behöver vi lösa över tid.
– Idag kan du inte skrika rasistiska saker på en svensk läktare och komma undan med det, som man gjorde för 20 år sedan. Vi hade en incident i Malmö förra året där någon gjorde apljud till Tokelo Rantie, han blev mer eller mindre misshandlad och utslängd från läktaren.

Men det gillar man ju försig inte?

– Nej det gör man ju inte. Men med den klacksammanhållningen som finns kan du inte göra det.

Publicerad 2014-11-29 kl 07:30
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons