Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

LUNDHS PODCAST: Rödlund avråder unga att flytta: ”Man ska vara i en trygg miljö så länge som möjligt”

Som 15-åring flyttade Jonny Rödlund till Anderlecht som en av de första ungdomsproffsen från Sverige.
Idag avråder han unga fotbollspelare att flytta utomlands i den åldern.
- Jag tror man ska vara kvar i en trygg miljö så länge som möjligt, säger Jonny Rödlund i podcasten ”Lundh”.

När Jonny Rödlund flyttade till Belgien som 15-åring förutspådde många i Sverige att han skulle bli nästa stora fotbollsstjärna. Verkligheten blev en annan där han inte trivdes och bara året senare flyttade han till England och sedermera Sverige.  Idag menar han att ungdomar i Sverige inte bör flytta utomlands tidigt, utan bör utvecklas i en trygg miljö så länge som möjligt.

- Jag tror att när många ungdomar  i 15-16 eller 17-årsåldern får den här frågan är de rädda att de inte kommer få en chans till. Så var det kanske i mitt fall också. Just när man får en förfrågan när man är 15, speciellt idag … De kan fan knappt knyta skorna själva. Jag tror att vi var mer vuxna förr, men jag skulle avråda ungdomarna då jag tror man ska vara kvar i en trygg miljö så länge som möjligt.  Man utvecklas inte klart först än man är 17-18-19, till och med ända upp till 28 år.

Den forne mittfältaren menar även att det oftast är en nackdel att ha en agent som ung.

- Jag tycker inte det behövs, inte i första skedet i alla fall. Det finns många oseriösa agenter som tänker på sin egen plånbok än killarnas utveckling. Man behöver inte tills den dagen man kanske får ett erbjudande där man behöver lite hjälp, säger Jonny Rödlund i podcasten ”Lundh”.

Publicerad 2015-02-17 kl 06:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER