Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

LUNDHS PODCAST: Salisbury synade Red Bulls bluff: "Uppenbar brottslighet"

Katherine Salisbury var på väg att hjälpa en klient till New York Red Bulls.
Då norske sportchefen Erik Solér försökte lura henne.
- Det var uppenbar brottslighet, säger hon till podden "Lundh".

Katherine Salisbury är något så ovanligt som amerikan och kvinna i en agentbransch där det ena är ovanligt och det andra nästan obefintligt. Gift med en svensk och hon han har hanterat en del övergångar som Stefan Ishizakis och Christian Wilhelmsson till LA Galaxy.

Hon har även hjälpt italienska legendarer som Filippo Inzaghi och Alessandro Nesta när de sett sig om efter amerikanska klubbar att avsluta karriären i. För Nesta blev det till sist en flytt till Montreal.

En värld fylld av fiffel och Katherine Salisbury ger ett exempel på när New York Red Bulls som då leddes av Erik Solér försökte lura henne.

- Vi tog en spelare till New York Red Bulls. Innan vi var klara med övergången kontaktade sportchefen spelaren och sa, låtsas att du inte känner Katherine så kan vi skippa agentavgiften. Jag snackade med spelaren då och sa att vi ändå har alla mejl och sms som bevis och dessutom var det spelaren som kom till mig, inte tvärtom. Vi har hittat en klubb åt dig, vi har gjort vårt jobb, så här kan du inte göra, berättar hon i podden "Lundh".

- Då svarade spelaren att han blivit tillsagd att om han inte tar avstånd från mig så kan han inte göra övergången. Jag ringde sportchefen direkt och då kallade han mig "en löjlig liten tjej".

Var det Erik Solér, norrmannen som jobbade med Hasse Backe?

- Ja, det är inte min favorit som sportchef direkt.

- Efter det pratade vi med spelarens pappa men han sa bara "om vi säger sanningen så kostar det oss pengar". Jag hade kunnat göra mer den gången för det var så otroligt uppenbart att jag representerade honom.

- Istället ringde jag MLS och berättade. Jag sa att jag knappast kommer att fortsätta ta hit bra spelare om det ska fungera såhär. De svarade att de skulle lösa det och sen tog de mitt parti. Andra agenter var också på min sida. Men jag minns bara pappan som sa "säger vi sanningen så blir vi av med pengar". Det är inte ens ett kryphål från deras sida, det är uppenbar brottslighet.

Publicerad 2014-07-02 kl 06:06
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons