Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

LUNDHS PODCAST: Thern ska samarbeta med Dahlin: "Han har nappat, skitkul"

De var kollegor och vänner redan under VM 94. Nu inleder Jonas Thern ett helt annat sorts samarbete med agenten Martin Dahlin.
- Han har nappat och vi ska jobba lite ihop, säger Thern i podden "Lundh".

Olof Lundhs podcast fortsätter att intervjua förgrundsfigurerna inom svensk fotboll och den här veckan är det den gamle landslagshjälten Jonas Thern som kommer på besök. Numera är han en färgstark ungdomsledare som sällan drar sig för att ge uttryck för sina åsikter, även när dessa råkar vara lite kontroversiella.

Men framför allt brinner Thern för fotboll i alla dess former, och i podden berättar han att han har för vana att nosa upp olika matcher att gå och titta på under sina resor genom landet, vare sig det handlar om seniornivå eller "bara" träningar med något juniorlag i Limhamn-Bunkeflo.

- Man är väl lite av en fotbollsnörd kanske, erkänner Thern.
För att förädla verksamheten ytterligare har han erbjudit sig att hjälpa sin gamle kompis Martin Dahlin, som efter karriären bedrivit en agentverksamhet och knutit till sig många lovande spelare. Egentligen hade Thern bara tänkt skoja med sin vän, genom att skämtsamt hota med att dra igång ett konkurrerande företag.

Men istället kom duon överens om att Thern skulle kliva in i en rådgivande funktion i Dahlins bolag för att dela med sig av sin stora erfarenhet och sitt kunnande.

- Martin har nappat och tycker det är skitkul att vi ska jobba lite ihop, säger Thern till Olof Lundh.

Han förklarar att det främst handlar om att ta sig ut till arenor och träningsplaner och knyta personliga kontakter med spelarna. Något som kanske inte alltid hinns med av agenterna till vardags.

- Det är klart, har du 15 eller 20 spelare kanske du inte hinner med den biten. Men jag sade till Martin att "jag kan ju träffa lite folk, jag är ändå ute mycket och kollar på fotboll", säger Thern.

- Det kommer bli lite scouting och att man tittar på killarnas matcher, träffar dem och ger dem lite råd. Eventuellt även de grabbarna som är utomlands. Det vet man ju själv från den tiden man var proffs, hur det var att sitta i ett annat land och kanske inte få spela. Det är lätt att man börjar grubbla. Då kan det vara en fördel att ha folk som man litar på omkring sig, sådana som man vet har varit med själva. Det blir liksom ingen bullshit när man sitter och snackar.

Publicerad 2014-10-11 kl 16:51
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons