Lundström och Stefanelli comebackade i AIK:s träningsmatch mot Häcken i Bengtsfors

AIK träningsspelade mot Häcken i Bengtsfors.
Matchen slutade 1-1, men mest glädjande för AIK var comebacken för Robert Lundström efter en lång skadefrånvaro.
Dessutom var Nicolas Stefanelli tillbaka i den gulsvarta tröjan efter utlåning under våren.

AIK träningsspelade mot Häcken i Bengtsfors inför omstarten av allsvenskan. Närmre 2000 personer tog sig till Långevi IP under onsdagen, vilket var nytt publikrekord.

De fick se AIK ta ledningen efter bara en kvart. Bilal Hussein tog emot en nickskarv från Henok Goitom och tryckte in ett distinkt avslut för ledningsmålet.

Det stod sig till inledningen av andra halvlek, då Daleho Irandust utjämnade till 1-1. Mittfältaren tog emot en boll från Rasmus Lindgren och placerade in bollen bakom Budimir Janusevic, som stod i mål för AIK i andra halvlek.

Den ställningen stod sig resten av matchen, där AIK bytta samtliga spelare innan matchen var slut och Häcken genomförde fem byten. Mest glädjande för AIK var att Robert Lundström gjorde sina första minuter sedan knäskadan förra året, när han kom in i den 61:a minuten.

Lundström skadade sig i den allsvenska matchen mot IFK Göteborg den 22 april i fjol och spelade sina första minuter på över ett år. Dessutom gjorde Nicolas Stefanelli comeback efter utlåningen till Anorthosis Famagusta.

AIK: Oscar Linnér (Budimir Janusevic 46’) – Daniel Granli, Panajotis Dimitriadis (Magnar Ödegård 61’), Daniel Sundgren (Heradi Rashidi 46’), Rasmus Lindkvist (Adam Ben Lamin 70’), Anton Salétros (Robert Lundström 61’), Saku Ylätupa (Nicolas Stefanelli 70’), Enoch Kofi Adu (Stefan Silva 61’), Bilal Hussein (Gustav Berggren 81’), Chinedu Obasi (Jack Lahne 61’), Henok Goitom (Kolbeinn Sigthorsson 46’)

Häcken: Peter Abrahamsson – Johan Hammar, Godswill Ekpolo (Juhani Ojala 68’), Rasmus Lindgren – Daleho Irandust (Mervan Celik 61’), Oskar Sverrisson (Kari Arkivuo 68’), Gustav Berggren, Nasiru Mohammed, Kwame Kisito – Ali Youssef (Ahmed Yasin 46’), Viktor Lundberg (Benjamin Arapovic 74’)

Publicerad 2019-06-19 kl 19:10