Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Lyckad operation för Elm - nu vill Kalmar förlänga kontraktet

Foto: Bildbyrån.

Inte en match sedan april.
Men Kalmar FF tvekar inte – klubben vill förlänga med Rasmus Elm.
- Absolut vill vi göra det, säger sportchefen Thomas Andersson Borstam till Fotbollskanalen.

Årets säsong har varit mörk för Rasmus Elms del. Den tidigare landslagsmittfältaren har åter dragits med stora skadeproblem och en höftskada har i år gjort att Elm inte spelat fotboll sedan i april i år. Totalt har det bara blivit tre framträdanden under 2017. I fjol var samma siffra 18.

I fredags opererades Elm, enligt sportchefen Thomas Andersson Borstam med lyckat resultat.

- Som jag förstår det har operationen gått så bra det kunnat, säger han till Fotbollskanalen.

Rasmus Elm sitter på utgående kontrakt med Kalmar och från Smålandsklubbens del råder det, trots Elms långa frånvaro i år, ingen tvekan om att man vill skriva ett nytt avtal.

- Ja, absolut vill vi det. Det är många andra spelare som blivit friska från den typen av operation som Rasmus har gjort.

Har ni börjat förhandla?
- Nej, det har vi inte gjort. Nu ska vi göra sakerna i rätt ordning.

- Nu ska han få rehabilitera sig efter operationen men en spelare som Rasmus vill vi definitivt ska komma tillbaka och vi hoppas att han ska få ta på sig den röda tröjan igen och visa vilken bra fotbollsspelare han är.

Elm själv sa i en intervju med Barometern, efter beskedet om att det inte blir fler matcher innevarande säsong, att han inte hade några planer på att lägga skorna på hyllan.

- Nej, det har jag inte. Jag vill inte komma till det beslutet än, utan jag vill ge det här en chans. Jag hoppas kunna vara med och spela. Om kroppen vill, då vill jag. Men vill kroppen inte, då vill inte jag heller. Då är det inte roligt, då sjunker jag till en för låg nivå, tycker jag. Man vet var man har varit och vad man kan, då är det inte roligt att gå på halvfart. Då skiter jag hellre i det, sa han då.

Rasmus Elm återvände till Sverige och allsvenskan säsongen 2015. Då anslöt han från ryska CSKA Moskva efter att ha brottat med stora problem med magen.

Elm har tidigare lämnat beskedet att han slutat i landslaget.


Exklusiv tävling: Vinn en Superfotbolls-weekend i London för dig och en vän

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-09-06 kl 09:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons