Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Maanoja och AIK höll Blåvitt mållöst: "Vi har vind i seglen"

Tomi Maanoja spelade strålande i Supercupfinalen mot IFK Göteborg och höll nollan när AIK vann med 1-0. Segern var AIK:s fjärde raka mot "Blåvitt" på kort tid.

- Vi spelade riktigt bra i den första halvleken och det känns som om vi har vind i seglen just nu. Vi har vunnit mot dem fyra gånger i följd nu och har bevisat att vi är det bättre laget, säger den unge finländske burväktaren till FotbollDirekt.se.

Han spelade mycket förtroendeingivande och rätade ut alla eventuella frågetecken som fanns kring honom på förhand.
- Jag har hela tiden påstått att jag varit på gång och det såg alla idag att det stämde. Det känns bra helt enkelt.

Vad har du att säga till dem som har tvivlat på att du kan fylla luckan efter Daniel Örlund?
- Om det finns några som fortfarande ogillar mig efter dagens prestation vet jag inte vet jag ska göra. Det är deras åsikt. Men jag tycker det här resultatet visade det mesta och jag vet att jag är kapabel till att hålla nollan många gånger i framtiden också. Det är inte alltid det kommer att gå, men jag är en bra målvakt, säger Maanoja.

IFK Göteborg reste sig rejält i den andra halvleken efter knappt ha skapat någonting alls i den första halvleken. Bland annat hade laget en boll i stolpen och Maanoja fick briljera med en fin räddning intill sin ena stolpe i slutminuten.
- Jag hade ett riktigt bra samarbete med försvarsspelarna och dem nickade bort när dem skulle göra det. Vid det där läget i slutet var det ganska svårt att se bollen hela tiden men jag hann tänka att jag skulle försöka göra mig tät, så att den inte skulle gå in via stolpen eller mellan benen.

Tobias Hysén har inte gjort ett mål mot er på de här fyra matcherna ni har vunnit mot Blåvitt. Vad tror du det beror på?
- Jag tror helt enkelt att det inte varit tillräckligt bra försvarsspelare som han har mött tidigare. Vi kan möta hans spetsegenskaper och kvaliteter på ett bra sätt. Hans spel passar bättre mot andra lag än mot oss.

Trots den dåliga planen på Råsunda valde ändå Maanoja flera gånger att låta bollen studsa på "gräset" innan han tog den. Men han såg ingen fara med att bollen skulle få en felstuds och ställa honom.
- Nej. Jag såg hela tiden att ha en säkerhetsmarginal. För jag vet hur det är med dåliga planer hur lätt den kan studsa lite fel.

En nolla redan den här säsongen, även om den inte räknas in den officiella allsvenska statistiken. Mot Mjällby kommande helg har han chans att upprepa bedriften och ta upp jakten på Örlunds 16 nollor från förra säsongen.

Publicerad 2010-03-06 kl 20:07
Annons
Annons
Annons