Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Madsen avfärdar kritiken: ”Jag lägger mig aldrig i besluten”

10å

”Madsen styr i MFF”, menade förre supporterbasen. Bengt Madsen skakar nu av sig utspelet.
- Han kan ju inte ha någon synpunkt som är relevant, säger Madsen till fotbollskanalen.se.

Bengt Madsen sitter som hedersordförande i Malmö FF:s styrelse. Det tycker Tony Ernst, tidigare ordförande i MFF Support, är ett problem. I en intervju igår sa han att han tyckte att det var så befängt att Madsen inte skulle ha någon rösträtt i styrelsen, vilket en hedersordförande inte ska ha, att han inte visste om han skulle ”skratta eller gråta”. Madsen avfärdar dock Ernsts kritik:

ANNONS

- Han har svårt att uttala sig om min roll i styrelsemötena eftersom han inte är närvarande. Han kan ju inte ha någon synpunkt som är relevant eftersom han inte själv sitter med och hör vad som diskuteras och vet om jag yttrar mig eller inte.

Malmö FF:s nuvarande ordförande sa igår att Madsen satt med för att bidra med sin erfarenhet och kunskap. Nu instämmer Madsen i det och beskriver sin roll i styrelsen:

- Jag lägger mig ju aldrig i besluten. Men vi har ju många nya styrelseledamöter som inte har en historisk bakgrund eller tillräcklig kännedom om svensk eller internationell fotboll – och då yttrar jag mig om det.

Madsen har inte heller förståelse för att Ernst har intrycket av att han fortfarande styr, bestämmer och påverkar beslut i MFF.

- Nej, han får tycka vad han vill, men det intresserar inte mig. Jag har full förståelse för att folk tycker. Folk får tycka vad de vill. Jag tycker också väldigt mycket – men det håller jag för mig själv.

ANNONS

Ser du något problem med att en tidigare ordförande sitter med i styrelsen, trots att han inte blivit invald?

- Jag har ju sett det här i hur många klubbar och föreningar som helst. Jag ser inga problem med det. Det är kutym i Idrottsverige.

Har du hört att någon annan varit missnöjd med att du sitter med i styrelsen?
- Inte det minsta, aldrig hört.

Enligt uppgifter till fotbollskanalen.se ska förre VD:n Pelle Svensson ha varit irriterad över att Madsen fortfarande satt i styrelsen. Svensson ville inte själv kommentera de uppgifterna, och Madsen själv säger att det inte är något han har hört eller känt av.

- Definitivt inte. Däremot har jag i vittnes närvaro blivit positivt berömd av Pelle Svensson att jag deltog i styrelsemötet, med min erfarenhet och den historiska bilden. Dessutom blev jag flera gånger ombedd att komma upp på kansliet av Pelle Svensson när han hade lite frågor om saker han inte hade klart för sig.

ANNONS
Publicerad 2011-02-19 kl 16:41

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto