Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Madsen: "Jag vill fortsätta jobba för MFF:s bästa"

Bengt Madsen har fått utstå skarp kritik den senaste veckan och under matchen mot Elfsborg fanns en banderoll som krävde hans avgång. Men själv har han inga planer på att träda tillbaka.

- Det är klart, jag är 66 år gammal och någon gång kommer frågan upp. Men jag har sagt så att jag vill genomföra klubbens 100-årsjubileum i februari-mars. Hur styrelsen kommer att se ut efter årsmötet finns det ju demokratiska processer som avgör. Jag är vald och jag vill fortsätta jobba för MFF:s bästa, säger Madsen till Sydsvenskan.

Den stora kritik som har varit mot Madsen har varit att han och styrelsen misslyckats med att sätta samman ett konkurrenskraftigt lag och att framgångarna har uteblivit de senaste säsongerna. Och Madsen förstår att det finns kritiska röster.
- Det är klart att alla som jobbar med MFF är besvikna och ledsna. Tyvärr uteblir de sportsliga framgångarna för representationslaget ibland.

Samtidigt menar Madsen att det inte bara är släppa allt styrelsen har i händerna och bara lämna. Det handlar om så mycket mer än så.
- Men det kan ju inte vara så att styrelsen väljer att avgå så snart den får kritik. Vi kan inte bara skita i det och gå. Vi har ett ansvar mot våra samarbetspartners, kommunen, bankerna, hela nätverket. Hur skulle det se ut om vi bara lade av? Det är bara att bita i det sura äpplet och jobba vidare för MFF:s bästa. Se på saker långsiktigt också.

Han kan också tycka att fokus ibland riktas lite för mycket mot A-laget och för lite kring den övriga verksamheten som MFF bedriver.
- Med fotboll är det ju så att nästan allt kretsar kring hur det går för A-laget. På något vis är det bokslut varje match. Det glöms lätt bort att vi vunnit juniorallsvenskan och pojkallsvenskan. Fotbollsakademin har fått oerhörda lovord. Vi har byggt ett nytt stadion. Men A-laget har inte lyckats poängmässigt. Det är på gott och ont naturligtvis.

Publicerad 2009-09-23 kl 09:49
Annons
Annons
Annons