Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Madsen om anklagelserna: "Vill inte gå i polemik"

Maktkampen inom fotbollförbundet fortsätter.
Ordförandekandidaten Lars-Christer Olsson kallar Bengt Madsen ”lömsk” och anklagar honom för smutskastning.
- Jag vill inte gå i polemik, svarar Madsen.

Senast vid årsmötet 2012 lämnar Lars-Åke Lagrell över klubban, efter 22 säsonger i toppen av SvFF. Som fotbollskanalen grundligt rapporterat pågår redan nu ett intrigerande om vem som blir hans efterträdare. På pappret finns en handfull tänkbara namn, och valberedningens ordförande Börje Sandgren bekräftar att Susanne Erlandsson, Karl-Erik Nilsson, Lars-Christer Olsson och Jörgen Eriksson hör till dessa.

Men i själva verket tycks Olsson – Uefas förre generaldirektör – och före detta elitdomaren Nilsson allt mer utkristalliseras som huvudkonkurrenter. Båda har tungt stöd från sina respektive läger; bland annat står Olsson nära såväl SEF-basen Bosse Johansson som gamle Uefa-presidenten Lennart Johansson.

- Vi i SEF-styrelsen tycker att han vore bra, sade Bosse Johansson till fotbollskanalen.se när frågan kom upp på allsvenskans upptaktsträff i måndags.

Karl-Erik Nilsson, å sin sida, stöttas av Malmö FF:s tidigare starke man Bengt Madsen, och av Gunnar Larsson med ett långt förflutet inom IFK Göteborg och Riksidrottsförbundet (RF). Duon blev imponerad av Nilssons arbete som organisatör av U21-EM på hemmaplan 2009.

- Vi tyckte att Karl Erik-Nilsson gjorde strålande ifrån sig. Den kunskapen har vi spridit till en del andra som i slutändan ska fatta beslut, sade Gunnar Larsson till fotbollskanalen för någon månad sedan.

Samtidigt präglas striden mellan Olsson och Nilsson inte bara av rent spel. På tisdagen kunde fotbollskanalen berätta att Lars-Christer Olsson anser sig vara föremål för en kampanj där motståndarna gör allt för att svärta ned hans rykte.

Bakgrunden är en påstådd schism med Michel Platini, efter att Olsson tydligt backat upp Lennart Johansson i presidentvalet 2007, och sedermera lämnat Uefa som en sympatigest när svensken förlorade mot fransmannen.

- Det har aldrig skurit sig mellan mig och Platini, sedan förstår jag att han inte är förtjust i mig som person sett till valkampanjen. Jag var tydlig med att jag stöttade Lennart eftersom Sepp Blatter uppmuntrade honom att kandidera och sedan aktivt stöttade Platini. Så tycker inte jag att man kan göra och därför sa jag att jag slutar om Lennart inte blir vald, säger Lars-Christer Olsson till fotbollskanalen.se.

Enligt ryktena ska Platini vara så irriterad på Olsson att han vägrade sitta på samma läktare som svensken vid en landskamp i Malmö för en tid sedan. Kritiker menar att detta till synes frostiga förhållande skulle kunna påverka Sveriges möjlighet till inflytande på europeisk nivå, om Olsson tar över efter Lars-Åke Lagrell.

Men Olsson anser att alltsammans är bluff och båg.

- Det är direkt felaktigt. Jag träffade och pratade med Platini. Det är irriterande att det sprids, den typen av uppgifter har bara ett syfte och det är att minska mina chanser i ett eventuellt val, säger han till fotbollskanalen.

Olsson går dessutom ut och hävdar att snacket om bråk har en specifik avsändare:

- Det är inte svårt att räkna ut att Bengt Madsen ligger bakom det, den enda som var där förutom Pelle Svensson (Malmös förre vd) var Madsen. Det är lömskt av honom. Jag står själv inte för sådant skitsnack, säger Olsson.

Under tisdagen försökte fotbollskanalen.se febrilt att nå Bengt Madsen för en kommentar. Till sist lät han meddela via sms att han inte tänker ge sig i verbal clinch med Lars-Christer Olsson.

”Jag vill inte gå i polemik och ber er att respektera detta”, skriver Madsen till fotbollskanalen.

Publicerad 2011-03-23 kl 14:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons