Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Magnus Eriksson: "Djurgårdens IF gråter nu"

Försök igen

3-1-förlust mot Gif Sundsvall, bottenstrid och avgångskrav på tränaren Pelle Olsson.
- Djurgårdens IF gråter lite nu, säger nyförvärvet Magnus Eriksson.

Besvikna och nedstämda Djurgården-spelare mötte pressen efter lagets 3-1-förlust hemma mot Gif Sundsvall under måndagen. Blåränderna ligger just nu en placering över kvalplatsen och har bara en poäng ner till rivalen Hammarby.

- En otroligt tung förlust, som det känns som att vi hade kunnat undvika om vi hade satt våra lägen i första halvlek. Det är jobbigt just nu, det är inget snack om det. Det gäller att vara mentalt stark, hålla ihop och göra ett bättre jobb tillsammans, säger mittbacken Marcus Hansson.

Mot slutet av matchen skanderade delar av Djurgårdens supportrar på Tele2 Arena: "Avgå, Pelle", riktat mot tränaren Pelle Olsson.

- Det är naturligt att det blir sådana reaktioner. De är inte nöjda med situationen och vi är absolut inte nöjda med situationen. Sen att diskutera tränarens avgång hit eller dit, det är inget vi spelare har någon åsikt om. Vi måste göra ett bättre jobb själva och se oss själva i spegeln, för att kunna visa upp ett bättre Djurgården än vad vi gjort mot slutet, säger Hansson.

Mittbackskollegan Omar Colley är frustrerad Djurgårdens prestation mot Sundsvall.

- Jag är väldigt besviken på allt vi gör. Det är länge sedan vi vann, och nu förlorar vi igen på vår hemmaplan. Det är en stor besvikelse. Men det är en del av fotbollen, det är inget vi kan göra åt nu, det är bara att fokusera på nästa match, säger Colley.

Vad säger du om att supportrar skriker på Pelles avgång?
- Supportrar är alltid så här, de vill alltid vinna. Om vi förlorar är det tränarens fel, och vinner vi är det spelarnas förtjänst, det är alltid så. Det är ännu mer frustrerande att spela när fansen är emot dig. Men det är inget jag kan göra åt.

Allsvenskan

Tabell

# Lag S V O F +/− P
1 Malmö FF Champions League-kval 27 18 6 3 33 60
2 AIK Europa League-kval 27 14 8 5 23 50
3 Djurgårdens IF Europa League-kval 27 14 6 7 22 48
4 BK Häcken 27 12 9 6 11 45
5 Östersunds FK 27 11 10 6 12 43

Nyförvärvet Magnus Eriksson: 

- Vi förstår supportrarnas missnöje. De backar upp oss både hemma och borta. De skapar ett fantastiskt bortafölje och det var fantastiskt tryck under hela matchen här, och så kan vi inte betala tillbaka. Det är klart att det är frustrerande. Men så är fotbollen för Djurgårdens IF just nu, tyvärr. 

Hur är det att spela med den pressen?
- Det visste jag när jag kom hit, och alla som spelar i Djurgården vet att det är press på klubben. Det är en av de klubbar som har störst press på sig, och det gäller att tackla det. För tillfället är det inte tillräckligt bra. Vi kämpar hårt och skapar chanser, men får slita enormt. Så kommer de upp och gör mål på sin i princip första chans. Det är segt.

Närmast väntar bortamatch mot Kalmar FF för Djurgården.

- Vi måste ju vända det här, och vi har en tro på det vi gör. Vi har fantastisk support från fansen, och det handlar om att vi ska försöka betala tillbaka till dem. Djurgårdens IF gråter lite nu - det är klart att vi vill ta segrar, och för tillfället gör vi inte det. I dag (läs i går) förtjänar vi mer än vad vi får, liksom mot J-Södra senast. Men när man är ett lag som inte har flytet med sig får man kämpa väldigt hårt, säger Magnus Eriksson

Vad är det oftast som krävs för ett lag i motgång för att det ska vända - är det små saker det handlar om?
- Det är ganska små saker. Alltså, när det går tufft blir det en tendens att man frångår sin trygghet och det man brukar göra. Det ska vi absolut inte göra. Vi har en tro på det vi gör. Vi tränar en hel vecka inför varje match på exakt hur vi ska göra i den specifika matchen. Vi lyckas fram till straffområdet mot Sundsvall, sen gör de för billiga mål och sårar oss. Det är för dåligt. Men vi har vår gameplan och vi ska fortsätta med den, avslutar Eriksson.

Se höjdpunkterna från Djurgårdens förlust mot Gif Sundsvall i spelaren ovan.

Publicerad 2016-07-26 kl 08:17
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER