POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Magnus Pehrsson om Dif-krisen: "Snart vänder det"

Djurgårdskrisen djupnar – efter bara en poäng på fem matcher. Men Magnus Pehrsson tar inte över i förtid.
- Snart vänder det för klubben, säger han till fotbollskanalen.se.

Situationen är speciell för stockholmarna, som redan i vintras aviserade att övergripande förändringar stundar. Men först efter säsongen. Då kliver den gamle fansfavoriten Magnus Pehrsson på jobbet som manager, medan det är sagt att Stefan Alvén blir sportchef. De nuvarande tränarna Carlos Banda och Lennart ”Lelle” Wass går en mer osäker framtid till mötes.

Särskilt nu, när laget svarar för en genomusel inledning på allsvenskan. Senaste – och hittills enda – gången Dif plockat poäng var i premiärderbyt mot AIK. Den 0-0-matchen har följts av fyra omgångar med idel bottennapp resultatmässigt.

- Det finns ingen anledning att jag börjar kommentera starten som varit. Det gynnar varken mig eller Djurgården. Rösterna som redan finns i klubben är de som ska höras, säger Magnus Pehrsson när fotbollskanalen.se når honom via telefon.

Enligt honom finns ingen änsglan för att hans kommande arbete får bedrivas i superettan, när han tar sig an uppdraget vid årsskiftet, i stället för i allsvenskan som det naturligtvis var tänkt från början.

- Nej, jag går inte och oroar mig och det blir bättre framöver. Jag är övertygad om att det vänder snart, säger Pehrsson.

Det är inte aktuellt att ni ändrar upplägget, så att du kommer in tidigare?
- Vi för inga sådana diskussioner, nej.

Magnus Pehrsson berättar att han inte inlett sitt arbete för Djurgården ännu, åtminstone inte mot någon form av betalning. Däremot är han nyss hemkommen från en researchresa i Ghana, där han tittat på talangutveckling och andra bitar inom den inhemska fotbollen.

- Det finns ju generellt massvis av duktiga afrikanska spelare som lyckats i Europa, och Ghana tog sig till final i förra U20-VM. Klart att det finns intressanta saker att studera där, säger Pehrsson.

Du skriver på twitter att särskilt en spelare väckt ditt intresse. Honom blir man nyfiken på.
- Då får du fortsätta att vara det. Jag vill inte avslöja för mycket, mer än att jag varit i Ghana och träffat en del folk.

Publicerad 2011-04-28 kl 13:11
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå