POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Magnus Pehrsson riktar hård kritik mot MFF: ”Emotionell för det här ser skit ut”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. MFF föll i det allsvenska genrepet med 1-0 mot AFC Eskilstuna.
Tränaren Magnus Pehrsson riktar nu hård kritik mot sina spelare. 
- Det var en oproffsig insats idag, säger han till Fotbollskanalen.

Malmö FF förlorade genrepet mot AFC Eskilstuna. I katakomberna efter matchen var det en lugn och pratglad Magnus Pehrsson, men han visade ändå upp en stor irritation över hur hans spelare presterade i matchen.

- Det var en riktigt uselt genomförd match från vår sida. Svaret i det är väl att motivation alltid slår klass. Jag tror det börjar där. Sedan kan man gå på individuella spelare, de tar inte chansen etcetera, men fotboll är ett lagspel.

- Har du inte attityd, duellspel, löper mer, så till slut så kan du inte vinna matcher. Då spelar det ingen roll att vi har väldigt många skickliga spelare.

Malmö FF:s försäsong summeras med tre vinster, två oavgjorda och tre förluster. Ett svagt facit för de regerande mästarna. Trots prestationen mot AFC så väljer Magnus Pehrsson också att peka på hur han tycker att spelet har utvecklats.

- Nu blir man emotionell för det här ser skit ut, nej, men som jag sagt tidigare tycker jag vi har blivit bättre och bättre. Vi har varit det bättre laget i matcherna, det som har saknats för att vara väldigt nöjd är att förvalta chanser till mål. Där har vi inte varit än, men spelet har utvecklats.

Pehrsson pratar om att försiktighet för att undvika skada, en ledighet att se fram emot de kommande dagarna och spelarbrist var delsorsaker till dagens prestation. Flera nya spelare fick chansen, men tog den inte.

- Det var en oproffsig insats idag.

- Jag tror inte på ”ett dåligt genrep ger en bra premiär”, det tror jag bara är skitsnack. Det handlar om att vi hela tiden gör det vi ska. Idag gör vi inte det.

- Tittar man på prestationen på den nivån där man kan bli godkänd idag så tycker jag det är Johan Wiland och Lasse Nielsen, av de som startade matchen, som kan känna att "jag gjorde mitt arbete på den nivån jag ska göra".

Ett lite lugnande besked för MFF är kring Markus Rosenberg. Rosenberg blev utbytt i halvtid, men enligt Pehrsson ska det inte vara någon fara för den allsvenska premiären mot IFK Göteborg om en dryg vecka.

Publicerad 2017-03-23 kl 19:01
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå