POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Maholli om nya rollen i Häcken: "Inte så involverad i spelet"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

GÖTEBORG. Ny klubb och ny roll.
För Shkodran Maholli, 23, innebär det mindre tid med bollen.
- Det känns som att det är nio spelare och forwarden som väntar på att göra mål, säger han.

Efter 4-0-segern mot Norrtälje förra helgen lunkar Häcken vidare i svenska cupen under lördagen. Åtvidaberg kommer till Bravida Arena.

Ett lag Shkodran Maholli känner väl. Det var ju där han blommade ut i fjol genom att göra 15 mål och vinna superettans skytteliga.

- Det ska bli kul att möta dem. Jag har bra minnen från förra året och det är bra grabbar där, säger anfallaren efter fredagens förmiddagsträning.

Är de svåra att slå?
- När de är bra så är de riktigt bra. När det går sådär kan det bli tre, fyra noll. Men det är ett bra konstgräslag som gillar att spela fotboll.

Maholli anlände till Häcken i slutet av januari. Sedan dess har han fokuserat på att hitta formen efter en del småskavanker och inte minst på att hitta in i en ny roll på planen. Mycket är annorlunda under Mikael Stahre i Häcken.

- Man är inte så involverad i spelet. Man ska vara mycket i boxen. Förr var jag mer en targetspelare som tog emot långa bollar och fightades med mittbackarna. Nu känns det som att det är nio spelare och forwarden som väntar på att göra mål, säger han.

Trivs du med det?
- På träningarna vill man inte bara vara framför mål. Man vill röra bollen och vara delaktig. Men på match kommer jag hålla mig som nia och löpa bakom backlinjen.

Och göra mål?
- Och assist!

Hur ser du på konkurrensen med Alhassan Kamara?
- Vad är det han har gjort? Fem mål hittills? Han har gjort det bra. Jag får vänta på min tur och göra det så bra som möjligt när den väl dyker upp.

Läget i Häcken:

Truppen: Peter Abrahamsson, Jonathan Rasheed, Jakob Lindström, Joel Andersson, Emil Wahlström, David Engström, Jasmin Sudic, Egzon Binaku, Kari Arkivuo, Mohammed Abubakari, Erik Friberg, Gustav Berggren, Alexander Faltsetas, Nasiru Mohammed, Daleho Irandust, Adam Andersson, Alexander Farnerud, Alhassan Kamara, Shkodran Maholli.

Saknas: Demba Savage (inte i matchform), Paulinho (inte i matchform), Rasmus Lindgren (nässkadad), Juhani Ojala (inte spelklar).

Preliminär startelva (4-3-3): Abrahamsson - Lindström, Wahlström, Sudic, Arkivuo - Friberg, Abubakari, Faltsetas - Farnerud, Kamara, Mohammed.

Mötet mellan Häcken och Åtvidaberg visas på cmore.se med start 14.00.

I klippet ser ni sammandraget från Häckens första match i svenska cupen.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-02-25 kl 09:45
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå