Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Makondele om ex-vännen Bapupa: "Fruktansvärt tråkigt"

René Makondele och Yannick Bapupa följdes bådå åt till Sverige från Kongo. Båda hamnade först hos Djurgården och sedan i Gefle innan vägarna skiljdes åt. Nu talar Makondele ut om sin tidigare vän.

- Jag har ingen kontakt med Bapupa idag. Men vi har bott ihop ganska mycket tidigare och det är så klart fruktansvärt tråkigt det som har hänt, säger Makondele till Djurgårdens hemsida, dif.se.

Makondele och Bapupa gjorde sällskap till Sverige från Kongo för nio år sedan och först hamnade duon hos Djurgården. Därefter hamnade duon i Gefle.

Makondele lämnade dock Gefle för spel med Helsingborg, samtidigt som Bapupa blev kvar i gästrikeklubben innan också han hittade en ny klubbadress till kommande säsong i form av Kalmar. Men redan då hade han en våldtäksdom hängande över sig.
- Han hade ju skrivit på för Kalmar och jag hade hoppats att det bara skulle handla om fotboll för honom i fortsättningen men så blev det så här i stället. Det är jobbigt att prata om det, säger Makondele.

Bapupa blev för någon vecka sedan tilldömd två års fängelse för våldtäkt av hovrätten. Domen är överklagad till HD men det är ytterst osäkert om Högsta Domstolen ens kommer att ta upp ärendet.

Publicerad 2010-03-20 kl 13:35
Annons
Annons
Annons