Mäktig vändning: "Sjukaste jag varit med om"

Trelleborg svarade för en mäktig vändning när laget gick från 0-2 till seger 4-2 hemma mot Helsingborg. Stor segerorganisatör var födelsedagsbarnet Joakim Sjöhage.

- Det här var den sjukaste match jag har varit med om, säger han till PPV.

När Trelleborgspelarna traskade ut till andra halvlek låg de under med 0-2 i Skånederbyt mot Helsingborg. En kvart senare ledde TFF med 3-2. En helt oväntad förvandling. Bakom vändningen låg Joakim Sjöhage som mestadels fått agera bänknötare den här säsongen. Först passade Sjöhage fram Andreas Wihlborg till 1-2. Både 2-2 och 3-2 satte Sjöhage själv distinkt bakom Helsingborgs målvakt Daniel Andersson. Anfallaren kunde inte ha firat sin 23-årsdag på bättre sätt.
- Det här var en av mina bästa födelsedagar. Göra två mål med föräldrarna, brorsan och flickvännen på läktaren.

Helsingborg var riktigt bra under de första 45 minuterna och Rasmus Jönssons 1-0-mål var en riktig pärla. Men HIF föll ihop fullständigt efter att ha vilat en kvart i Vångavallens innandömen i paus.
- Det känns surt att släppa in fyra mål i andra halvlek när vi gjort en sådan fin första halvlek, säger Helsingborgs tränare Bo Nilsson.

Publicerad 2009-09-27 kl 17:14

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.