Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Maktkamp i AIK - vill få bort vice ordföranden

Foto: SCANPIX

AIK skakas av ett internt bråk som kan få stora konsekvenser. Dispyten handlar bland annat om missnöje med vice ordföranden i AIK FF, Johan Segui.
- Det pågår en kamp bakom kulisserna, säger en källa till Fotbollskanalen.

Nyheten slog ner som en bomb under torsdagskvällen. På sin hemsida kallade AIK Fotboll till ett extrainsatt möte där den enda punkten på dagordningen är val av styrelse.

”Styrelsen kommer i samband med det extra mötet att lämna sina uppdrag och ställa sina platser till förfogande. Styrelsen har gett valberedningen i uppdrag att ta fram ett styrelseförslag”, står det i kallelsen där inga anledningar nämns.

Fotbollskanalen kunde senare berätta att medlemmar i AIK genom en namninsamling med 291 underskrifter framfört sitt missnöje och tvingat fram ett extrainsatt möte.

- Där har man uttryckt sig om A-lagsverksamheten. Det finns ett missnöje med hur det har skötts. Vi i styrelsen underkastar oss det som kallas föreningsdemokrati och lyssnar på vad som har uttryckts, sa ordföranden Jonny Jergander till Fotbollskanalen.

Anledningen bakom missnöjet handlar till stor del om vice ordföranden i AIK FF - som lämnade ordföranderollen i februari i år - Johan Segui, som Sportbladet var först med att rapportera om. Något som bekräftas av källor till Fotbollskanalen.
I styrelsen finns en konflikt mellan vd:n Mikael Ahlerup och Johan Segui.

- Det är inte svårare än så att styrelsen som sitter nu ägnar sig åt personliga konflikter och interna maktkamper vilket påverkar AIK negativt. Enda sättet att förhindra det är att få till en förändring. Det kan inte fortsätta så här, säger Sportbladets källa till tidningen.

- Det pågår en kamp bakom kulisserna, säger en källa till Fotbollskanalen.

Ordföranden Jonny Jergander bekräftar för Sportbladet att avsändarna till namninsamlingen var tidigare styrelseledamöterna i AIK AB Richard Henze och Gustaf Eriksson, samt Fredrik Preisler som tidigare suttit i klubbens valberedning.

Enligt Fotbollskanalens källor är även tidigare ordföranden Per Bystedt, som satt fem år på uppdraget, på deras sida. Om de får sin vilja igenom och får till en förändring i styrelsen kan Bystedt, som i dag är en av de större minoritetsägarna AIK AB, få en roll som ordförande i AB, enligt källorna.

- Det har jag inga kommentarer till. Jag har inte hållit på med AIK på flera år. Det får stå för de som sa det. Du får fråga dem igen, säger Bystedt till Fotbollskanalen om uppgifterna.

- Jag har mina aktier som jag köpt en gång tiden. Jag har inga kopplingar eller uppdrag eller nånting.

Enligt Fotbollskanalens uppgifter så finns på ena sidan av styrelsebråket delar av Firman Boys, som inte är internt eniga. Vissa delar stöttar Johan Segui och styrelseledamoten Mattias Grundström, och andra delar vill ha bort dem. Skandalomsusade Jonas Galotta sägs också ligga bakom "kuppförsöket" och vill få bort vd:n Mikael Ahlerup.

Per Bystedt och de som står på samma sida sägs vilja få bort Johan Segui. Det är alltså flera sidor, med olika mål, bakom kaoset inom AIK.

Det extrainsatta mötet kommer att äga rum den 15 december. Fram tills dess kommer AIK:s valberedning att ta fram ett förslag till styrelse.

AIK:s styrelse - som ställt sina platser till förfogande

Jonny Jergander, Ordförande

Johan Segui, Vice Ordförande

Håkan Arvidsson, Kassör

Mattias Grundström, Sekreterare

Per Carlsson, Ledamot

Helena Sandermark, Ledamot

Petter Lindfors, Ledamot

Publicerad 2016-12-02 kl 17:18
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons