POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
10å

Maktkampen i Djurgården trappas upp – gamla ledningen uppges vara på väg tillbaka

Kampen om makten i Djurgården går vidare.
Uppgifter till fotbollskanalen.se gör gällande att den gamla ledningen är på väg tillbaka efter förhandlingar med den sittande styrelsen:
- Jag har inga kommentarer, säger Dif-basen Per Darnell till fotbollskanalen.se.

Kampen om att styra Djurgården går vidare och uppgifter till fotbollskanalen.se från flera håll gör gällande att den gamla ledningen med Bo Lundquist är på väg tillbaka in i föreningen.
Man diskuterar med delar av den sittande Dif-styrelsen om att ta över det finansiella ansvaret i utbyte mot makten.

- Diskussioner har pågått i en vecka och man har träffat den sittande styrelsen och man vill komma åt den och erbjuder finansiering, säger en källa till fotbollskanalen.se.
- Sedan kommer man att få hålla ett extra årsmöte för att sätta in en ny styrelse och det hänger ju på det.

Ändå sedan förra hösten har det rasat en kamp om makten i Djurgården, och i vintras fick dåvarande Dif-basen och storägaren Bo Lundquist lämna klubben. Med honom följde Tommy Jacobson.
Duon har under många år pumpat in många miljoner i klubben, men de sista åren fanns ett missnöje med Lundquists ledarstil från en del fans, anställda och ledare inom klubben.

In kom en till stor del ny styrelse under ledning av Per Darnell, men efter ett år med sportsliga motgångar och ekonomisk kris, så har de haft tuffa beslut att ta om nerskärningar.
Extra komplicerat har det blivit i och med att Lundquist och Jacobson via Djurgården Fotboll AB haft avtal med klubben om riskkapital men att parterna inte kunnat enas om hur man ska samarbeta.

Fotbollskanalen.se nådde Per Darnell sent på tisdagen och han var oerhört förtegen om de diskussioner som uppges föras med den gamla ledningen som nu sitter i Djurgården Fotboll AB.
- Har inga kommentarer om det.

Har ni planerade styrelsemöten? - Det kommer vi att ha men jag har inga kommentarer om vad de ska handla om eller när de ska hållas.

Ska du vara kvar som ordförande? - Inga kommentarer.

Varför kan du inte säga något? - Jag tycker inte jag ska uttala mig just nu.

Publicerad 2009-10-07 kl 00:07
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå