Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Maktlös Jeglertz: "Extremt besviken"

Djurgården spelar för sin existens i Allsvenskan. Då gör laget ett av sina blekaste derbyinsatser på många många år. Tränaren Andrée Jeglertz var minst sagt uppgiven när han mötte pressen efter matchen.

- Jag är enormt besviken på spelarnas prestation. AIK körde över oss idag, säger Djurgårdstränare till den samlade presskåren.

För FotbollDirekt.se utvecklade sedan Jeglertz den frustration han kände efter måndagskvällens förlust mot värsta rivalen AIK.
- Så här får vi inte uppträda i en sådan här stor och viktig match. Jag vet inte om det inte är förberelserna som stämmer eller vad det kan vara. Vi har tränat extra på fasta situationer men gjorde ingenting under matchen av det som vi tränat på, säger Jeglertz.

Men det såg ju inte ens ut som om ni ville spela fotboll idag, som om spelarna ville vara någon annanstans... - Ja, jag vet men som sagt, jag vet inte vad vi hade kunnat gjort annorlunda, det är något vi får titta på och analysera vad vi kunnat göra annorlunda.

Jeglertz fick se sitt lag lämna stora gator i försvaret för AIK:s offensiva spelare med Martin Mutumba i spetsen, som tilläts skapa chans på chans på egen hand och servera bollar mot Ivan Obolo och Antiono Flavio.
Efter matchen erkände Djurgårdstränaren att han utsåg Jan Tauer till den stora syndabocken, trots att Hrvoje Milic var minst lika uppsnurrad som tysken.
- Ja, jag hade kunnat plockat ut Milic också eller rättare sagt, jag hade gärna plockat ut samtliga spelare som jag haft möjlighet till det men nu valde jag att ta ut Tauer. Jag ville stänga den kanten och tycker att jag lyckades göra det med Petter Gustafsson, säger Jeglertz till FotbollDirekt.se.

Djurgårdstränaren gjorde ett i det närmaste uppgivet intryck efter matchen och tiden börjar rinna ut både för honom själv och för laget att reda upp den minst sagt prekära situationen.
- Vi har varit och är utsatta för en hård press från både supportrar, media och oss själva. För oss gäller det att leva här och nu. Och det gäller att jobba på saker som att vi inte kommer ur balans så fort vi får ett mål mot oss.

På Råsunda fanns det heller inte många Djurgårdsanhängare på plats. Bojkott eller bara olust att se sitt lag spela fotboll just nu gjorde att nedre delen av södra läktaren gapade tom till stora delar - något som tränaren Andrée Jeglertz har förståelse för, som han samtidigt som han var missnöjd med uppslutningen.
- Fansen är lika besvikna som vi själva är men jag hoppas verkligen att de ställer upp för oss nu, för det är när det går tungt som nu, som vi behöver dem som allra mest.

Publicerad 2009-09-29 kl 00:07
Annons
Annons
Annons