Mål nummer 50 för Kalmar: Direkt i andra satte vi nivån

Kalmar FF fortsätter vräka in mål. Efter 4-1 borta mot Gais har smålänningarna svarat för 50 fullträffar på 20 allsvenska matcher.

Lägg därtill de 32 målen som KFF har smällt in i de olika cuperna så förstår ni att målskyttet inte är KFF:s akilleshäl i år. Mot Gais var det däremot ett slumpmål som avgjorde när matchen stod och vägde. Inhopparen Lasse Johansson slog en frispark rakt i Gais-muren, men fick bollen i retur och nöp till på halvvolley. Bollen gick via hemmaspelaren David Durmaz i en båge över målvakten Dime Jankulovski och 2-1 till Kalmar FF.

Det var i paus som tränaren Nanne Bergstrand bytte in Jimmie Augustsson och Lasse Johansson efter en trög förstahalvlek. Johansson fick aldrig tillgodoräkna sig 2-1-målet, men var nyttig på mittfältet när Kalmar vände.

- Det kändes bra och vi fick klara order vad vi skulle göra. Direkt i andra satte vi nivån och spelet var bara på deras planhalva, säger Lasse Johansson till FotbollDirekt.se.

Bara minuter efter 2-1 satte skytteligaledaren Patrik Ingelsten 3-1 efter ett mönsteranfall. Mål 50 nickade Abiola Dauda in på en hörna. Redan på torsdag väntar returen i Uefacupen mot belgiska Gent - en match som KFF redan börjat ladda för.

- När vi joggade ner började vi prata om den matchen och fokusera på Gent. Nu gäller det att fylla på med kolhydrater inför den matchen.

Det är rätt kul att spela i Kalmar nu.
- Ja, det är skitkul. Ju fler matcher desto bättre, säger Johansson.

En minimal tröst för Gais supportrar var brassen Wandersons drömmål redan efter 12 minuter.

Gais ? Kalmar FF 1-4 (1-1) Mål: 1-0 (12) Wanderson, 1-1 (32) Henrik Rydström, 1-2 (68) Självmål, 1-3 (70) Patrik Ingelsten, 1-4 (81) Abiola Dauda

Varningar: Gais: Gustafsson, Andersson, Pachajyan, KFF: Lindberg, Augustsson
Domare: Åke Andreasson
Publik: 3 229
Publicerad 2008-08-24 kl 21:57