Målfest på Olympia

Kalmar vinner och vinner - men det gör Helsingborg också.
Nästa onsdag möts de på Olympia.
-Jag hoppas vi kan få fart på benen till den matchen, säger tränaren Bosse Nilsson efter 4-3 (3-0) borta mot IFK Norrköping.

Nilsson hade ingen bra lördag, när först Adama Tamboura gick sönder på träningen varpå mittfältsmotorn Marcus Lantz fick ett hugg i ljumsken.

-Det verkar alltid hända något när vi möter Norrköping. Det var likadant i våras. Då förlorade vi två spelare första kvarten.

Visst hände det grejor även på Idrottsparken.
Fler roliga än trista för Nilssons Helsingborg.

Tre mål på åtta minuter

Visserligen tvingades Lantz kliva av - chansningen höll inte - redan efter 26 minuter. Men då trodde nog Nilsson och alla andra att Helsingborg hade ytterligare tre poäng på banken. För i en märklig match, den här märkliga åttaminutersperioden:

0-1 (12) Tonårstalangen Rasmus Jönsson drog till med en cykelspark i röran framför Norrköpings mål - och fick inte själv se sitt första allsvenska mål.-Tänkte nicka först, men ändrade mig för jag nådde inte bollen. Det kände som en stor lättnad att få göra målet, säger Jönsson.

Det var hans tionde match sedan han tog över efter Razak Omotoyossi i somras. Den skulle bjuda på mer, signerat Jönsson. Och det omgående.

0-2 (16). Jönssons vänsterinlägg nådde Isaac Chansa som från nära håll och omarkerad rullade in bollen.0-3 (19). Henrik Larsson stormade fram längs högerkanten - men var han inte offside? - och skickade in bollen till Jönsson. Utan störande försvarsspelare bredsidade 18-åringen in karriärens andra allsvenska mål - och det här såg han.

-Bollen studsade upp lite, men jag kunde inte gärna missa.

Med drygt 70 minuter kvar, kunde Helsingborg missa segern? Det höll på att gå riktigt illa.

Norrköping nära kvittering

-Vi sade i pausen att vi skulle gå ut igen som om det stod 0-0 och sikta på att göra första målet, säger Bosse Nilsson.

Den taktiken sprack rejält.

Norrköping, hopplöst (?) sist i tabellen, visade hjärta och en hel del offensiva kvalitéer sin situation till trots. Kevin Amuneke reducerade och efter Daniel Bambergs 2-3 i 78:e minuten satte "Peking" allt på ett kort och öste på för en kvittering.

Då nickade inhopparen Roman Kienast in 2-4 på hörna och Mikael Roths 3-4-nick med minuten var mest en snygg slutvinjett.

-Känns jättetungt, trots förlusten var det en bra prestation av spelarna. Vi får ta med oss det till nästa match, vi har inget att välja på, säger tränaren Sören Cratz.

Cratz? Nej, Norrköping har inte bytt tränare igen. Mats Jingblad hade sjukanmält sig, därav Cratz inhopp.