Målkalas när Hammarby slog Norrköping

Totalt 7 mål och 4-3 till Hammarby blev slutresultatet i en match där Hammarby inledde med en fantastisk första halvlek. I andra föll de ihop totalt.
- Skönt med tre poäng, säger tvåmålsskytten Petter Andersson till PPV.

Det började bra för Hammarby. 1-0 kom efter 10 minuter när Petter Andersson efter en uppstuds lyckades forcera in bollen i straffområdet och skjuta Bajen i ledning.

Bara 7 minuter senare var det dags igen. Paulinho behövde bara sätta tån till Chankos perfekta frispark från strax utanför straffområdet.

Charlie Davies gjorde sedan mål för fjärde matchen i rad efter ett delikat anfall där Laitinen och Petter Andersson rullade boll på snöre innan Davies frispelades och distinkt satte bollen i bortre hörnet. Det blev det sista som hände i en halvlek där Hammarby haft lekstuga.
- Det känns som om vi är oslagbara på Söderstadion, säger Davies i halvtid.

3-0 alltså i halvtid. En siffra som kunde ha varit större - bland annat brände Paulinho en straff.

I andra så kom en scenförändring. Redan i den 51 minuten kunde Gunnlaugson knoppa in bollen efter en hörna där det blir rörigt i Hammarbys straffområde.

När så Petter Andersson nickade in sitt andra och Hammarbys fjärde mål för kvällen såg matchen avgjord ut. Men Norrköping vägrade att ge sig.

I den 78 min fick Daniel Bamberg på ett skott utifrån som inte alls såg farligt ut. Men "Poppen"Björklund lät bollen rulla in bakom sig i mål och Norrköping hade häng.

Och i den 83 minuten blev det riktigt dramatiskt när ett skakigt Bajen försvarade sig tafatt. Ett högt inspel nådde Roth som ostörd kunde nicka bollen och reducera till 3-4.

Norrköping tryckte sedan på för en kvittering men Hammarby kunde lämna planen med 3 poäng och skakiga ben.

Publicerad 2008-07-08 kl 00:11