Målkalas när IFK Göteborg avancerade

Göteborg vann enkelt mot Limhamn/Bunkeflo i Svenska cupen. Slutresultatet skrevs till hela 6-2.
- Vi kunde gjort fler än sex mål, säger tränaren Jonas Olsson.

Göteborg tog en storseger i sin första match i Svenska cupen. Division-ett laget Limhamn/Bunkeflo stod för motståndet och trots ett relativt reservbetonat lag vann Blåvitt med 6-2.

- Vi kunde gjort fler än sex mål, deras målvakt gjorde i alla fall tre riktigt bra räddningar där jag var beredd att notera mål, säger Göteborgs tränare Jonas Olsson till Sportsday.

Trots en dålig inledning lyckades Göteborg göra både 1-0 och 2-0. I början av den andra halvleken drabbades Limhamn/Bunkeflo av en utvisning och en straff, efter det kontrollerade IFK matchen.

- Andra halvlek var bättre, efter straffen kontrollerade vi matchen, sa Jonas Olsson som inte gillade hur IFK började matchen.

Trots storvinsten var Jonas Olsson inte jätteimponerad av vad hans manskap lyckades med:

- Det var inget blixtrande passningsspel direkt, men vi hade ändå en trygghet i det vi gjorde.

Publicerad 2011-05-13 kl 11:14

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.