Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mållös Berg nöjd med debuten

Brorsan gör succé i Holland. Själv har Jonatan Berg en mer blygsam tillvaro i fotbollskarriären. På lördagen debuterade han för sin nya klubb Gefle och var på vippen att bli målskytt direkt.

Ett ribbskott. Så nära vara Jonatan Berg ifrån att göra knallsuccé i debuten för Gefle IF.
Med 20 minuter kvar av träningsmatchen mot Hammarby fick han hoppa in och tillförde direkt en helt annan dimension i Gefles spel.
- Han visade direkt vad han kan tillföra och det var kul att se honom på planen, berömde assisterande tränaren Urban Hammar till Gävle Nyhetsbyrå efter matchen.

Berg var skadad när han kom till Gefle, så större delen av försäsongen har gått till rehabliterings- och uppbyggnadsträning.
- Det var jättekul. Jag var lite smånervös innan jag skulle in men jag kände mig pigg i kroppen. Nu är det bara småskavanker, knäet kände jag inget av, svarar han på frågan hur debuten kändes.

Hos både Gais och IFK Göteborg briljerade han med tunga frisparkar och det var också ytterst nära att han nätade på en sådan i matchens slutskede. Berg drog bollen klockrent i ribban.
- Det jag kan tillföra laget är väl det jag visade idag men bra fasta situationer. Och jag gillar att spela offensivt, säger Berg.

Trots att brorsan tjänar storkovan i Holland känner sig inte Jonatan speciellt avundsjuk, även om Gefle är långt ifrån den utländska proffsglamouren.
- Allt funkar runtomkring nu. Man kommer ju in i en lagkultur och får anpassa sig. Men det är ett gäng glada killar, så det har inte varit några problem.

Publicerad 2009-03-15 kl 15:21
Annons
Annons
Annons