Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Mållöst mot HBK - ingen lycka för Wernbloom och Söders ersättare

Halmstad och Göteborg kom till spel utan sina främsta mittfältare under våren.
Då räckte det bara till 0-0 på Örjans vall.

Halmstad och Göteborg kom till spel utan sina främsta mittfältare under våren.
Då räckte det bara till 0-0 på Örjans vall.

Många undrade hur serieledande Göteborg skulle klara sig utan urkraften Pontus Wernbloom som flyttat till AZ Alkmaar och skadade supertalangen Robin Söder.

Något speciellt positivt svar fick inte tränarduon Stefan Rehn/Jonas Olsson. Ersättarna Jakob Johansson (utbytt efter 45 minuter) och Daniel Alexandersson (ut 65) imponerade inte och hade svårt att hitta rätt i sina positioner.
-Jakob fick springa kopiöst mycket i onödan och kände sedan av sin höftskada. Det var jättesynd då han sett pigg ut hela veckan. Alexandersson var okej, det var ett tag sedan han spelade tävlingsfotboll, säger Jonas Olsson.

Hur ska ni ersätta Wernbloom?
-Det var lite som när Marcus Berg försvann. Då kom Pontus in och gjorde det bra, nu hoppas vi att någon annan kliver fram och tar för sig, säger Olsson.

I stället var det Halmstad som var betydligt piggare i första halvleken. Anel Raskaj, som flyttats ner som defensiv mittfältare i stället för Andreas Johansson (proffs i tyska Bochum) dirigerade och framför honom for Michael Görlitz runt och hotade med luriga löpningar och kvicka skott.

Göteborgs målvakt Kim Christensen tvingades göra flera svettiga parader.
-Det fungerade bra. Jag fick ta ett mer defensivt ansvar men jag visade att jag kan spela där. Det är klart att vi saknar Andreas, han var en av de bästa under våren, men vi har andra spelare som kan ersätta, säger Raskaj.

I andra halvlek växte Halmstads målvakt Magnus Bahne ut till planens stora gigant. Framför allt stoppade han Göteborgs skyttekung Tobias Hysén gång på gång.
-Jag hade marginalerna på min sida flera gånger. Vid sista chansen var det faktiskt lite komiskt. Först touchar den på Emil (Salomonsson), via min vad och i stolpen. Sedan ligger plötsligt bollen jämte mig, säger Bahne.

Tobias Hysén suckade bara åt missarna.
-Man kan inte ha ett sådant flyt hela tiden som jag hade under våren. Det kommer matcher när man missar, det brukar jämna ut sig, säger han.

Trots poängtappet behåller Göteborg serieledningen, en pinne före jagande Elfsborg.

TT

Publicerad 2009-07-06 kl 23:37
Annons
Annons
Annons