Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Malmö FF beredda att släppa Wilton

Wilton Figueiredo vill hem till Brasilien. Åtta klubbar uppges intresserade och nu är MFF beredda att släppa brasilianaren:
- Ja, vi är beredda att lyssna på bud, säger Malmös sportchef Per Ågren

I dag markerar Wilton Figueiredo för första gången på riktigt allvar att siktet är inställt på att bli såld och låta flyttlasset i vinter gå hem till Brasilien.

ANNONS
Hur som helst ser han ut att ha fattat beslutet att aldrig mer leva utan sin familj som han för långa perioder levt åtskild i från.

Följteongen om Wiltons vara eller icke vara under sista kontaktsåret kommande säsong har varit i gång för större delen av den gångna säsongen och är således långt i från ny.

Men där MFF tidigare i stort sett bara tagit för givet att den brasilianske stjärnan fullföljer sitt kontrakt så öppnar sportchefen nu för att på allvar lyssna på intresserade klubbar.

- Ja, vi har en skyldighet att lyssna. Finns bara intresserade klubbar och ett bud som är tillräckligt bra så är allt möjligt och det har vi också sagt åt Wilton, betonar Malmös sportchef Per Ågren till FotbollDirekt.se.

Wilton sätter själv i dag ord på sin kris i en intervju med Sydsvenskan:
– Min dotter förstod inte varför jag inte var med henne. Hon grät hela tiden och ringde och frågade efter mig. Ibland sov hon inte. Då trodde hon inte att jag skulle komma hem igen.

ANNONS

– Jag har ett år kvar på kontraktet och respekterar det. Och om jag måste komma tillbaka är det okej. Men min dotter är fyra år och har det bättre här.

MFF:s sportchef har läst Sydsvenskans stort uppslagna artikel och är mån om att förtydliga att Malmö aldrig till varje pris föresatt sig att stoppa Wilton i brist på alternativ.

För så är det inte - Ågren kan alltså tänka sig att göra affär men då vill det till att MFF tjänar på det också.
Att bara slumpa i väg en spelare som kostat omkring 15 miljoner kronor, säger han blankt nej till.

- Nej, det är inte aktuellt. Vi får väl se vad som händer men vi stänger inga dörrar.

Men ni överväger inte att gå vidare, att släppa honom - med risken att det slutar med att ni får en måttligt motiverad spelare som ändå ska ses som en fortsatt nyckelspelare om han blir kvar ett år till?

ANNONS

- Nej, men jag tror inte det. Jag tror det finns två olika Wiltons. En om han tar hit familjen och en om han inte gör det. Men jag är övertygad om att han oavsett är professionell, säger Ågren och fortsätter:

- Men visst riskerar vi att få en missnöjd spelare om han blir kvar och hans familj inte kommer hit, det går ju inte att blunda för.

Har ni gjort allt ni kan som exempelvis Helsingborg i en jämförelse och deras stora ansträngningar för Ardian Gashis familj?

- Jag kan inte Gashis situation och vad HIF har gjort. Men ja vi har absolut ställt frågan till Wilton om vi kan hjälpa till på det viset.

- Vi känner nog att vi har gjort så mycket vi kan på det viset, försökt underlätta så mycket det bara går.

Publicerad 2011-12-29 kl 14:35
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto