Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Malmö FF ersätter inte Carvalho: ”Idén att de unga ska med upp och träna”

Malmö FF ersätter varken Vladimir Rodic eller Felipe Carvalho med nyförvärv. Istället ska platserna i truppen ges åt de egna unga spelarna. 

Malmö FF lånade igår ut Felipe Carvalho till Falkenbergs FF. Malmö FF har därmed tre mittbackar i truppen, och den fjärde mittbacksplatsen kommer på träningarna att fyllas ut av någon av de unga: Mattias Andersson (1998), Dennis Hadzikadunic (1998), eller Hugo Andersson (1999). Allan Kuhn säger att det blir rotation.

- Till träning och sånt är idén att de unga ska med upp och träna med A-laget, det är det som är filosofin.

- Vi har flera val, kan man se det som. Två i U19 och en i U17. Vi har det bra där. Carvalho ska inte bara sitta här på bänken. Det är bra att känna på Allsvensk fotboll varje vecka.

Däremot är det inte bestämt om någon av de tre ska flyttas upp mer permanent till A-laget. Kuhn pratar om att alla tre presterat bra när de väl har varit med A-laget tidigare, och att det är svårt att välja vem som ska prioriteras högre än någon annan.

Till matchen mot Örebro SK på måndag är det ett nyförvärv som är med, anfallaren Alexander Jeremejeff. Däremot tror Kuhn det blir svårt för någon av de skadade Behrang Safari, Tobias Sana, och Andreas Vindheim att vara i speldugligt skick.

På måndag är det också första dagen på jobbet för den nya assisterande tränaren, Jens Fjellström, som presenterades idag. 

- Det känns i kroppen när man vinner, spelar oavgjort, eller förlorar, och det tror jag är riktigt bra för honom. Nu är han i ett riktigt lag.

- Han är gammal fotbollsspelare, och den adrenalinkicken han får tror jag betyder mycket för honom.

Fjellström ska jobba med analyser för Malmö FF, inkluderat lagspelet, individuella spelare, och motståndarna.  

Publicerad 2016-07-26 kl 12:57
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER