POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Malmö FF funderar på att anställa en ny hjälptränare: ”Något att titta på till nästa säsong”

Foto: Bildbyrån

MALMÖ. Magnus Pehrsson tycker mycket fungerar bra i Malmö FF, men känner att spelarna kan behöva mer individuell feedback.
- Vi når hyfsat, men vi når ännu inte dit som hade varit det optimala, säger han till Fotbollskanalen. 

Malmö FF har gjort några ledarstabsförändringar de senaste åren, inkluderat anställningarna av huvudtränaren Magnus Pehrsson och assisterande tränaren Jens Fjellström. Pehrsson ser dock gärna att det kommer till något mer för att hjälpa spelarnas individuella utveckling. 

- Jag har haft väldigt intresse av att jobba med återkoppling och videoanalys. Jens (Fjellström) gör ett kanonjobb och har byggt upp det, men det är klart att vi hade kunnat utveckla oss ytterligare med någon där som ser till att vi blir ännu mer frekventa och systematiska.

- Att man efter varje match får en bra återkoppling på vad som var bra och vad som kan göras bättre. Vi når hyfsat, men vi når inte dit som hade varit det optimala ännu. 

- Kanske framför allt på spelare som är längst ifrån en startelva.

Pehrsson är väldigt nöjd med hur den fysiska delen fungerar, med de två fystränarna Ben Rosen och Greger Andrijevski, och att det blir svårt att hitta uppenbara förbättringar på den biten. Spelarna har 60-90 minuter gym de och 90-120 minuters fotbollsträning de flesta dagar. Till detta är det ibland lagmöten, som ska vara 20 minuter som längst. 

Samtidigt är individuell återkoppling något som blir allt vanligare i internationell fotboll, där de stora klubbarna har en mängd tränare som hjälper till. 

- Men när man är ny här är det viktigt att det inte blir för spretigt och stort. Det är kanske något att titta på till nästa säsong. Vi har ändå höjt nivån i återkoppling och videoanalys mot förra året ganska rejält, man får ta det steg för steg.

Följ allsvenskan 2017!

Allsvenskan 2017 är tillbaka och den är glödhet! Endast med C More kan du se allsvenskan i fotboll - 240 matcher från Malmö i söder till Östersund i norr.

- TA MIG TILL ALLSVENSKAN HOS C MORE -

Publicerad 2017-05-07 kl 15:30
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå