Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Malmö FF nominerade till bragdpris

Malmö FF har nominerats till ett bragdpris för sitt SM-guld. Men Roland Nilsson hoppas att - om MFF får priset - så blir det lika mycket för det rent fotbollsmässiga.

Malmö FF kan få Skånes största idrottspris - Skånebragden. MFF är en av tio nominerade kandidater till priset.

– Klart att det här är roligt, men jag tror och hoppas att folk röstat fotbollsmässigt. Att de röstat på oss för sättet som vi gjorde det på, sättet som vi spelade fotboll, säger Malmös tränare Roland Nilsson till Sydsvenskan.

Roland Nilsson har förövrigt själv lagt beslag på priset vid ett tillfälle när han 1999 med Helsingborg tog SM-guld och belönades.

– Det här är annorlunda. Då var man trots allt bara en del av ett lag, nu är vi nominerade hela laget, konstaterar han.
– Tron har man väl där hela tiden. Men inför Häckenmatchen så fick jag känslan på allvar. ”Vinner vi den här matchen, så har vi avgörandet helt själva” – och så klarade vi den svåra matchen.

Malmö vann den matchen på ett sätt som blev så monumentalt. 4-0. På bortaplan och dessutom mot ett formstarkt motstånd. Därefter återstod sedan bara två matcher.
Roland Nilsson plockar fram tre nyckelmatcher som - som mest låg bakom MFF 16:e SM-guld genom tiderna.

Skånederbyt i våras mot Helsingborg borta till att börja med, trots att det då slutade med förlust 1-2.

- De var väldigt fysiska och hade en annan inställning till fotbollen. Killarna fick insikten i den matchen att vi inte bara kunde spela oss till framgång. Det fanns en fysisk bit också och det gällde att kunna ta emot smällar. Vi insåg att alla matcher inte skulle se ut precis som vi vill, att vi inte alltid skulle kunna spela det passningsspel vi ville. Vi lärde oss väldigt mycket av den här matchen.

Nyckelmatch nummer två var IFK Göteborg borta, seger 2-0:
– Alla sa att det inte gick att spela fotboll på Gamla Ullevis dåliga plan och så tänkte kanske vi också först. Men så sade vi ”Det går visst, vi ska inte bara gå ut och tjonga för att planen är ojämn”. Och vi visade att vi kunde spela där, spelade underbar fotboll. Men vi fajtades också.

Den tredje absoluta huvudmatchen för säsongen blev derbyreturen mot HIF, vinst hemma med 2-0.
– Rent tabellmässigt så var den här matchen kanske avgörande, det var här vi skaffade fördelen att ha saken i egna händer. Det var en sådan där kväll när allt stämde. Många säger att det är bättre att jaga, men jag håller inte med. Vi skaffade ett övertag här.

– Vi hade Daniel Larsson och Agon Mehmeti avstängda, men vi visste att just då var Dardan Rexhepi i sitt livs form. Och att han spelade blev något av ett överraskningsmoment, HIF visste inte alls var de hade honom.

Publicerad 2010-11-30 kl 10:11
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons