Malmö FF överkört i Bergets comeback

Jo Inge Berget gjorde under fredagen comeback i Malmö FF.
Då åkte laget på en rejäl plump.
MFF förlorade med 4-1 mot IFK Norrköping.
- Vi måste utvärdera varför vi inte kan behålla koncentrationen över 90 minuter, säger MFF-tränaren Uwe Rösler i en kommentar på klubbens hemsida.

De förväntade allsvenska topplagen IFK Norrköping och Malmö FF drabbade under fredagen samman i ett träningsmöte på Östgötaporten. Bortalaget MFF öppnade starkast och efter 13 minuter tog man ledningen då comebackade Guillermo Molins hittade nätet.

Men Peking reste sig från den tunga starten och innan den första halvleken var färdigsspelad hade laget hunnit kvittera och ta ledningen.

I den 36:e minuten höll sig Jordan Larsson framme och satte dit 1-1 efter en framspelning från Ian Smith.

Efter Larssons mål gjorde sedan Peking 2-1 då Lasse Nielsen styrt in bollen i eget mål. Precis före halvtid hittade Kalle Holmberg rätt och gjorde 3-1.

I matchens andra akt lyckades IFK Norrköping försvara sin ledning och i slutet av matchen gjorde Pontus Almqvist 4-1 för östgötarna. 4-1 blev också matchens slutresultat.

- I andra halvlek fick vi inte in det där målet som hade gett oss ett välbehövligt lyft. De straffar oss när vi gör misstag idag och vi måste utvärdera varför vi inte kan behålla koncentrationen över 90 minuter, säger MFF:s tränare Uwe Rösler i en kommentar på klubbens hemsida.

I matchen bjöds det dessutom på flera comebacker, både i MFF och Peking. Jo Inge Berget gjorde sitt första framträdande för MFF sedan återkomsten och i Norrköping-lägret fick Christoffer Nyman hoppa in. Nyman har varit skadad under en stor del av försäsongen.

Publicerad 2019-03-15 kl 17:52