Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Malmö FF satsar på nytt riskkapitalbolag

Malmö planerar att lansera ett nytt riskkapitalbolag. Tanken är att skjuta till pengar för nya värvningar och säkra upp kontrakt med befintliga spelare.

– Det ska vara en mix, men en dimension är absolut att kunna attrahera de hjältar vi redan har, säger MFF:s VD Pelle Svensson till Sydsvenskan.

Trots att Malmö FF fortfarande njuter av det bärgade SM-guldet ligger klubben inte på latsidan. Ett nytt riskkapitalbolag är i görningen - ytterligare ett steg på vägen för att cementera MFF i den allsvenska toppen.

Det nya riskkapitalbolagets syften är främst att skjuta in kapital för nya värvningar och att kunna erbjuda bättre kontrakt till befintliga spelare som lockas av proffsäventyr.

– Vi hoppas att ha ett prospekt klart före nyår med ett tydligt upplägg. Ett av problemen med det tidigare bolaget var att det var lite luddigt och det väckte en del frågor, säger Pelle Svensson.

MFF:s tidigare riskkapitalbolag Pildammarna Invest - som bland annat låg bakom värvningen av Afonso Alves - är i princip avvecklat för att ge plats åt det nya projektet.
I januari ska MFF betala tillbaka en tidigare insats på 1,5 miljoner kronor till Pildammarna Invest.

Publicerad 2010-11-21 kl 20:18
Annons
Annons
Annons