Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Malmö FF-spelarnas passning till Trump: ”Vi är inte USA”

Foto: Bildbyrån/Scanpix

Staden Malmö är i internationellt mediefokus, där politiker och högerextrema hemsidor använder staden som ett politiskt slagträ.
- Det är bara löjligt, säger Markus Rosenberg till Fotbollskanalen.

De senaste dagarna har Sverige och Malmö varit en snackis hos kända politiker och högerextrema hemsidor världen över, efter att USA:s president Donald Trump svingat mot Sverige och landets integrationspolitik. Bland annat har staden Malmö beskrivits som farlig. Flera Malmö FF-spelare säger till Fotbollskanalen att problem inte saknas i staden, men att kritiken är missvisande och överdriven. 

- Vad ska jag säga? Det är bara löjligt. Det är en fin stad, det är klart att det händer ett och annat ibland, men det är lite överdrivet kanske, säger kaptenen Markus Rosenberg.

Tobias Sana använder en ännu hårdare slägga mot kritiken, även om han inte följt debatten som varit.

- Jag har läst ”jack shit”, så jag har ingen aning, men varför skulle det vara farligt? Nej. Det beror på var man rör sig, så enkelt är det. Det är så överallt. Det är ingen farlig stad, jag är i alla fall inte rädd. Det finns ingen farlig stad i Sverige, hallå, vi är inte USA, säger Sana.

Av de 24 spelarna i A-truppen är tio stycken födda och uppväxta i Malmö. Dessutom spelade Franz Brorsson i Höllviken som ung och har varit i Malmö FF sedan han var 14 år.

- Det är ingen farlig stad. Det händer en del tråkigheter såklart och jag har inte stenkoll på det, men jag är inte rädd om jag går ut i Malmö om jag säger så.

Hur är det att bo i staden? 
- Jag tycker det är kanon. Jag bor vid Kronprinsen typ. Ett bra område. Inga oroligheter eller rån eller så. Jag känner sju-åtta stycken som bor där och jag har aldrig hört något. Det (mediebilden) är kanske en kass bild, säger Brorsson.

Publicerad 2017-02-23 kl 20:02
Annons
Annons
Annons